Leestijd: 2 minuten

De Bitcoin prijs is flink gedaald sinds zijn all-time high van $69.000. De meerderheid van de BTC-beleggers die al een tijdje in de markt zitten hebben winst geboekt. Slechts een kleine minderheid heeft verlies geleden.

74% van de Bitcoin houders blijft winst maken

Gegevens van IntoTheBlock laten zien dat in totaal 74% van alle Bitcoin houders nog steeds winst maakt. Deze beleggers zouden winst maken en sommigen hebben die winst al gerealiseerd met de sell-offs die op de markt hebben plaatsgevonden.

Van alle beleggers heeft 56% hun Bitcoins al meer dan een jaar in bezit. In totaal 33% heeft zijn vermogen 1 tot 12 maanden in bezit en 11% heeft zijn munten korter dan een jaar in bezit.

Anderzijds staat in totaal 18% van de beleggers op verlies. Uitgaande van de huidige prijzen, zouden deze beleggers hun Bitcoins voor ongeveer $52.000 en meer gekocht hebben. Daarmee zitten ze precies in het verliesgebied.

De rest van de beleggers, 7% in totaal, blijft op neutraal terrein. Dit zijn de beleggers die hun Bitcoins kochten op of rond de huidige BTC prijs.

De meesten die verlies hebben geleden kochten hun Bitcoins op het hoogtepunt van de bull rally die digitale activa naar nieuwe all-time hoogtepunten stuurde.

Zelfs nu de meerderheid van de Bitcoin houders winst maakt, blijft de instroom op de beurs achter bij de uitstroom. Op een schaal van zeven dagen voortschrijdend gemiddelde is de totale uitstroom uit beurzen bijna $1 miljard hoger dan de instroom.

De totale Bitcoin instroom voor de laatste zeven dagen kwam uit op $7,54 miljard. De uitstroom voor dezelfde tijdsperiode hoger was $8.27 miljard. Dit wijst op een dreigende aanbodkrapte, want de munten die van de beurzen gaan zijn groter dan die binnenkomen.

Bovendien wijst dit op een bullish sentiment bij beleggers. Nu er meer munten van de beurzen verdwijnen, consolideren beleggers waarschijnlijk hun holdings en verplaatsen ze naar veilige portemonnees om ze voor de lange termijn te bewaren.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.