Leestijd: 3 minuten

Wil je handelen in bitcoin of een andere crypto? Lees hoe je de beste crypto brokers in Nederland kunt beoordelen. Er is de laatste jaren inmiddels veel te doen over crypto. Veel mensen kennen wel iemand die er goed geld mee verdiend heeft, of juist veel heeft verloren. Juist dit is een reden voor mensen om er niet aan te beginnen. Heb jij ook het idee dat de crypto handel onveilig is?

Helaas is dat een vooroordeel dat niet altijd klopt. Ten eerste gaat het om de broker die je kiest. Recent nog vroeg Voyager Digital faillissement aan. Het geschatte bedrag van zoโ€™n 100.000 investeerders loopt in de miljarden. Een goede, betrouwbare crypto broker vinden is het belangrijkste. Daarnaast is educatie essentieel.

Crypto brokers in Nederland

Bij een crypto broker zoeken, ga je eerst je scope bepalen. Welke crypto wil je verhandelen en waar mag de crypto broker zitten. Denk eraan dat als je crypto brokers in Nederland kiest, deze onder de Nederlandse wet vallen. Dit betekent zowel lusten als lasten. Je kan meestal wel met iDEAL betalen en je kunt eventueel makkelijk communiceren.

Maar het is ook belangrijk dat je je crypto bezit correct opgeeft bij de belastingdienst. De lijntjes met een Nederlandse broker zijn kort, en de wet werkt makkelijker dan voor een crypto broker in een ver land. Zorg dat je goed de regels kent van het land waar jij een crypto broker zoekt.

Welke crypto brokers zijn er in Nederland?

De meest bekende Nederlandse crypto brokers zijn Bitvavo, Bitcoin Meester en Coinmerce. Om goed te kiezen voor een broker, lees je reviews van de beste crypto brokers in Nederland. Waar je op moet letten, lees je hieronder.ย 

Bitcoin broker reviews lezen

De volgende tip bij een crypto broker kiezen, is om reviews te lezen. Kijk niet alleen naar de goede of slechte reviews, maar probeer een trend te ontdekken. Crypto is een nieuwe markt, het is logisch dat er een paar slechte reviews zijn. Lees ze echter goed door. Kijk niet alleen naar ervaringen met crypto brokers van gebruikers, maar lees ook de reviews van professionals door. Stel je leest een Coinmerce review, waar let je dan op?

Best crypto broker

Je bent op zoek naar de beste crypto broker. Misschien is Coinmerce dat voor jou. Waarom? Je kunt met iDeal betalen, ze bieden heel veel crypto aan en ze hanteren transparante prijzen. De tarieven beginnen op het moment van schrijven rond de 0.4%. Stel je koopt voor 100 euro crypto, dan betaal je minimaal zoโ€™n 40 cent. Naast deze voordelen als Nederlandse belegger of handelaar in Crypto, zijn er meer voordelen die zeker beginners waarderen. 

Crypto trading app

Als daytrader zit je de hele dag achter de charts, maar als je slechts af en toe handelt, dan kun je dit niet de hele dag in de gaten houden. Een crypto broker moet een goede app hebben. Zo kun je on-the-go de markt in de gaten houden, de koers volgen en eventueel een actie doen mocht dat snel nodig zijn. Kortom, een app is een goede bijkomstigheid. 

Educatie in crypto

Nog niet zo lang geleden was iedereen nieuw in crypto. Inmiddels is de markt al aardig volwassen. Jij neemt het dus als handelaar op tegen andere traders die soms als jaren ervaring hebben. Voor een broker is het belangrijk om meerwaarde te bieden. Coinmerce doet dit met goede educatie. Ken je de bekende trader Michaรซl van de Poppe? Daar is Coinmerce een samenwerking mee aangegaan. Het delen van kennis krijgt daardoor een nieuwe invulling.

Tot slot

Voor je groot instapt, is het belangrijk om te leren wat voor trader je bent. Ben je een fundamental analist of een technical analist? Ben je dagelijks actief voor daytrading of koop je als belegging en kijk je er soms weken of maanden niet naar om? Succesvol handelen in bitcoin en andere digitale valuta bestaat ook uit jezelf leren kennen. Handelen in crypto is ook een stukje investeren in jezelf.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • ๐Ÿ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.