Bitcoin is sinds het begin de grootste cryptocurrency en het wordt alsmaar bekender. De vraag: ‘hoeveel Bitcoin moet je bezitten’ wordt dan ook vaak gesteld. Laten we voorop stellen dat hier niet een enkel antwoord op te geven is, al zijn er wel enkele interessante factoren die je in je achterhoofd kunt houden. Daarover vertellen we je meer in dit artikel.

Wat verwachten de bekende investeerders?

In het afgelopen jaar zijn er meerdere bekende investeerders geweest die bitcoin genoemd hebben als onderdeel van hun portfolio. Paul Tudor Jones bijvoorbeeld, een veteraan op het gebied van investeren, heeft ongeveer 2% van zijn vermogen in Bitcoin zitten. Ook heeft hij aan zijn klanten dezelfde aanbeveling gedaan. Hij noemt het nog steeds speculeren maar geeft hiermee ook aan de potentiële stijging van de Bitcoin koers in de toekomst niet te willen missen.

De Bitcoin koers verwachting van de gebroeders Winklevoss is ook zeer positief. Het is wel duidelijk uit het boek ‘Bitcoin Billionaires’ dat ze zelf aardig wat skin in the game hebben. De schattingen lopen uiteen, maar het doel was in ieder geval om ongeveer 1% van alle Bitcoin te bezitten. 

Ook recent nog op Twitter werd duidelijk dat de broers een bitcoin koers van rond de $500.000 verwachten. Ze noemen het een hedge tegen inflatie en dit is actueel gezien de flinke hoeveelheid geld die er bijgedrukt is om de Corona-gevolgen te kunnen bekostigen. 

Andere experts, waarover je meer kunt lezen in dit artikel over de bitcoin koers verwachting, denken prijzen van $100.000 tot $1.000.000 te zien in de toekomst. De enige vraag die overblijft is dan ook hoeveel Bitcoin je nu moet bezitten.

Winklevoss voorspelling
Winklevoss voorspelling

Horen bij de 1%?

‘De 1%’ is een illustere groep mensen die met een kleine groep het meeste geld bezitten en verdienen. De CEO’s van de grootste bedrijven en de rijkste mensen ter wereld. De schattingen lopen uiteen, maar uit een onderzoek in Amerika blijkt dat je bij de 1% hoort wanneer je ongeveer $515.000 per jaar bij kunt schrijven. Dit in vergelijking met een gemiddeld inkomen van bijna $42.000. 

Wil je bij de 1% horen in de Bitcoin wereld, dan moet je naar schatting van Blockworks Group ongeveer 0,28 Bitcoin bezitten. Hierbij is rekening gehouden met de totale hoeveelheid van Bitcoin (21 miljoen) en de (verwachte) populatie van de wereld. Afhankelijk van je eigen situatie is dit veel of weinig geld natuurlijk, maar het is misschien minder Bitcoin dan je zou denken. 

Rijkste 1%
Rijkste 1%

1% van je totale vermogen

Er zijn ook veel financiële adviseurs die hun klanten aanbevelen om 1% van je totale vermogen in Bitcoin te stoppen. Investeren in Bitcoin blijft risicovol zoals investeren in normale aandelen of wat dan ook. Met de 1% van je vermogen profiteer je dus van een mogelijke stijging, maar zul je niet alles verliezen op het moment dat er iets mis gaat.

Het belangrijkste dat je kunt doen mocht je in bitcoin willen investeren is bepalen hoeveel risico jij wilt lopen. Investeren is en blijft nou eenmaal geen zekerheid en niet iedereen is content met hetzelfde risico. De vuistregel hierbij is alleen investeren wat je kan missen.

Ga ervan uit dat je het geld dat je inlegt kwijt bent. Zolang je dit in je achterhoofd houdt, maakt een eventuele prijsdaling niks meer uit en kan het alleen maar meevallen. Bepaal voor jezelf waar voor jou het niveau ligt waarmee je comfortabel bent. Dit is iets wat alleen jij kunt bepalen en ook alleen jij zou moeten bepalen. 

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Hoe moet je investeren?

Een manier om te investeren is de dollar cost average methode. Hierbij leg je consequent op een vast moment, bijvoorbeeld iedere maand bij het krijgen van je salaris, een vast bedrag in. Dit kan iedere maand een tientje zijn, iedere maand twee tientjes of wat dan ook. Dat maak niet uit. Het gaat erom dat je het blijft doen om een gemiddelde inkoopprijs te krijgen in de markt over een langere termijn. Over Dollar Cost Average kun je meer lezen in dit artikel. Het is een goede manier om te sparen in Bitcoin.

Lees je goed in voordat je gaat investeren. Het is belangrijk om te weten waar je aan begint. Bepaal voor jezelf ook de beste methode. Wil je bij de 1% van Bitcoin horen of investeer je enkele procenten van je totale vermogen? Allemaal goed.

Bitcoin kopen doe je gemakkelijk op de Bitvavo exchange. Heb je hier nog geen account? Dan kun je door je in te schrijven via deze link profiteren van een actie. Je handelt namelijk in de eerste week € 1000 zonder handelskosten te betalen.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.