Holochain zegt dat het een alternatief is voor de blockchain. Of dit klopt en of Holochain zijn beloftes nakomt zullen we gaandeweg achter komen, maar het is in ieder geval interessant genoeg om er dieper in te duiken.

Met een top 75 notering op coinmarketcap is Holochain een bekend project. In dit artikel gaan we kijken waarom HOT in de top staat, hoe het gaat met de Holo koers en wordt er gekeken naar de HOT koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

De kracht van Holo

Holochain is het fundament waar gebruikers Dapps (Decentralized applications) op kunnen bouwen. Elke gebruiker moet een eigen chain kunnen maken op de blockchain van Holochain. Wanneer jij een Dapp wil bouwen op de Holochain krijg jij je ‘eigen’ stukje chain.

De oprichters van Holochain zeggen dat ze bitcoin en blockchain zullen vervangen. Door de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin gaat het netwerk steeds trager werken naarmate meer mensen er gebruik van maken.

Holochain werkt op een andere manier waardoor er geen schaalbaarheidsprobleem is. In plaats van het decentrale model dat veel andere coins gebruiken maakt Holochain gebruik van een gedistribueerde blockchain.

Dit houdt in dat de Dapps die op de holochain gebouwd worden niet centraal op een server zijn opgeslagen. De Dapps worden verdeeld over meerdere deelnemers aan het netwerk. Dit worden Nodes genoemd.

Het komt erop neer dat hierdoor schaalbaarheid in theorie op oneindig staat. Dit is een groot pluspunt omdat schaalbaarheid vaak een groot probleem is voor blockchains.

Stappen er in de toekomst meer bedrijven met hun applicaties over op de Holochain en gaan er meer mensen gebruik maken van deze applicaties dan kan dit gunstig zijn voor de HOT koers verwachting.

Over de Holo koers en de Holochain koers verwachting

Holochain biedt naast een schaalbaarheidsoplossing ook een groen alternatief voor Proof of Work blockchains zoals Bitcoin. Het kost enorm veel elektriciteit om bijvoorbeeld Bitcoins te minen. Holochain heeft geen miners nodig wat ervoor zorgt dat er dat het elektriciteitsgebruik minimaal blijft, ook wanneer Holochain meer gebruikers krijgt.

Er kunnen veel Dapps gemaakt worden op de Holochain. Denk aan social media platformen of een volledige supply chain manangement. Oneindige schaalbaarheid betekent geen wachttijden en een zeer efficiente manier van werken.

Holochain is geschreven in Go. Deze progammeertaal lijkt veel op C en is relatief makkelijke te gebruiken. Wanneer jij een Dapp wilt bouwen op de Holochain dan kan jij dit ook schrijven in Lisp en Javascript. Veel programmeurs kennen deze taal.

Het team van Holochain heeft veel ervaring op het gebied van programmeren. In totaal werken er twaalf mensen die talloze jaren ervaring hebben en experts zijn op het gebied van UX/UI en software engineering.

Mocht HOT erin slagen meer ontwikkelaars en gebruikers naar het platform te trekken dan zal dit veel goeds betekenen voor de HOT koers en resulteert dit in een hoge HOT koers verwachting.

Historische HOT koers

De ICO van Holo is alweer een lange tijd geleden. Toen op 28 april 2018 de ICO stopte was er een dikke 20 miljoen dollar opgehaald. De token distributie is verdeeld over twee groepen, de markt (75%) en het team/organisatie (25%).

Holo zelf noemt hun ICO niet een initial coin offering, maar een initial community offering. Of dit een marketing truc is weten we niet, maar ze proberen in ieder geval te laten zien met deze naamsverandering dat hun ICO een ethische ICO is.

Zo zorgen ze ervoor dat toekomstige Holo hosts en gebruikers gemakkelijk Holo credits kunnen kopen in plaats van dat de credits voor hun neus worden weggekaapt en hebben ze een nette cap op de hoeveelheid holo credits die gekocht kunnen worden.

In een interview met Holochain zei CEO Jean Russel dat het voornaamste doel van de ICO is, “een langdurige community van ontwikkelaars en hosts creëren”. Deze ICO is dus voornamelijk onstaan om het eco-systeem van Holo een boost te geven.

De HOT coin is vaak in waarde gestegen en gedaald. Eigenlijk vanaf hun ICO tot augustus 2019 hebben is de coin veel in waarde veranderd. Daarna is het gelukkig wat rustiger geworden.

De All Time High van HOT werd bereikt op 29 mei 2019. Toen stond de prijs van een HOT coin op 0,0025 dollar.

Holochain prijs voorspellingen 2020 en 2025

De prijs van HOT hangt af van het aantal gebruikers dat ze krijgen en hoeveel programmeurs de Holochain gebruiken voor hun Dapps. Als dit toeneemt in de komende jaren kan dit goed uitpakken voor de HOT koers waarde.

Voor eind 2020 wordt voorspeld dat de HOT coin 0,00152 dollar waard zal zijn. Dit zeker mogelijk wanneer er meer Dapps gemaakt worden en ze ook populair worden.

Kijken we naar het jaar 2025 dan kan het nogal gaan stijgen. 0.00684 dollar om precies te zijn. Het is lastig om de waarde van cryptovaluta over vijf jaar te voorspellen, maar het zou zomaar kunnen in cryptoland.

HOT coin kopen?

De HOT coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de HOT koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van HOT.

Schrijf je nu in via deze link en betaal over de eerste €1000 cryptocurrency geen transactiekosten!

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass