Cloud computing neemt flink toe aan populariteit. De meeste bedrijven hebben zelf geen servers meer, maar besteden dit uit aan grote partijen zoals Amazon, Google, Microsoft of IBM. Waarom zou je ook zelf deze kostbare servers aanleggen als je gewoon gebruikt kunt maken van bestaande diensten? Bedrijven als Netflix en Apple bijvoorbeeld maken dankbaar gebruik van dit soort diensten. iExec RLC richt zich op de markt van cloud computing en wil het volledig decentraliseren.

In dit artikel kijken we daarom naar iExec RLC. We gaan in op de iExec RLC koers verwachting en de RLC voorspellingen voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over de markt van cloud computing, de problemen die hierbij zijn in de wereld van de cryptocurrency en over de toekomst van iExec RLC.

Wat is iExec RLC?

iExec RLC is een project dat zich richt op de markt van cloud computing. Het gaat in die zin de concurrentie aan met bedrijven als Amazon en Microsoft, maar doet het wel anders. iExec wil de computerkracht leveren voor decentrale applicaties zoals de cloud computer leveranciers dit doen voor de bestaande bedrijven zoals Netflix.

De computerkracht die nodig is voor decentrale applicaties is namelijk groot, nu al. Dat terwijl de adoptie nog nauwelijks is begonnen. iExec voorziet dan ook problemen in de toekomst als iedereen massaal decentrale applicaties gaat gebruiken.

De schaalbaarheid maar ook de kosten voor het draaien van deze applicaties met miljoenen gebruikers kan een groot probleem worden in de toekomst. Het is nu al duidelijk geworden dat met de toename van de populariteit van decentrale exchanges op het Ethereum netwerk de snelheid het moeilijk kreeg. iExec wil daarom het netwerk worden dat bijvoorbeeld het Ethereum systeem zijn schaalbaarheid geeft in de toekomst.

In een notendop is het de bedoeling dat iExec alle zware berekeningen van de chain afhaalt. Hierdoor wordt het betreffende netwerk ontlast en blijft de schaalbaarheid een stuk hoger. 

Dit doen ze door middel van XtremWeb-HEP. Dit is een software die door mensen o.a. op een computer gedraaid kan worden en welke de overtollige computerkracht gebruikt om de zware berekeningen te doen. Protocollen die hier gebruik van willen maken kunnen met behulp van een smart contract berekeningen off-chain laten uitvoeren. 

Het smart contract zoekt bij een bepaalde taak automatisch naar een geschikte deelnemer op het netwerk met voldoende computerkracht. Zodra er een goede match is gevonden worden de berekeningen uitgevoerd. De leverancier van deze computerkracht krijgt hiervoor een beloning in de vorm van RLC coins. Dit proces heet bij iExec Proof of Contribution.

Een globale marktplaats

Via de decentrale marktplaats van iExec komt vraag en aanbod wat betreft computerkracht bij elkaar. Programmeurs en bedrijven kunnen hier op zoek naar mensen die deze kracht kunnen leveren. Hierdoor hoeven ze de netwerken niet te belasten en profiteren ze van directe en snelle uitvoering van de computing.

Deze partijen betalen alleen voor de kracht die ze gebruiken en dus niet voor het onderhoud van servers of grote data centra. Dit alles is gedekt door het netwerk van gebruikers over de hele wereld die RLC tokens willen verdienen door de dienst te leveren.

iExec RLC koers

iExec is gevestigd in Frankrijk en heeft in april 2017 een ICO gehouden. Hierbij werd binnen één dag zo’n $ 12 miljoen opgehaald. De verhalen van projecten waar honderden miljoenen werden opgehaald zijn er genoeg, maar dit vond vaak plaats tijdens de ICO gekte. iExec was deze gekte voor.

Sinds die tijd heeft de koers veel schommelingen gezien zoals ieder ander project. 1 RLC ging destijds voor $ 0,2521 over de toonbank. Hieronder vind je de actuele iExec koers live in euro.

iExec RLC koers verwachting

De iExec verwachting lijkt goed te zijn als we kijken naar de markt waarop ze zich richten. Het internet, data en decentraliteit worden steeds belangrijker in ons leven en deze macht ligt nu bij de grootste bedrijven zoals Amazon en Microsoft. Deze partijen hebben zelfs de kracht om diensten te weigeren mochten ze het niet eens zijn met een bedrijf zoals we al vaker gezien hebben.

De markt is daarom een hele interessante, maar moeilijk te betreden. Zoals we de verschuiving naar de cloud merken bij ons eigen data gebruik zullen we dat ook gaan zien bij bedrijven. De vraag is alleen nog of iExec deze markt weet te veroveren. 

iExec geeft gebruikers de mogelijkheid om te verdienen aan hun eigen computerkracht. Ook hebben bedrijven hiermee de optie om te betalen voor de computerkracht die het daadwerkelijk gebruikt. Op het Ethereum netwerk is schaalbaarheid een belangrijk punt, niet voor niets zijn ze onlangs overgestapt op Ethereum 2.0 

Weet het zich te bewijzen en de laag op Ethereum te worden die voor de schaalbaarheid zorgt door middel van off-chain computation. Dan is het goed gesteld met de iExec RLC koers verwachting voor de toekomst.

iExec prijs voorspelling 2021 – 2028

De prijsvoorspellingen voor iExec liggen ver uit elkaar. Dit heeft niet op de minste plaats te maken met de grootte van de use-case. Ook is de kracht van iExec afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers die het naar het platform weet te trekken. Het doel kan nog zo goed zijn, maar zodra er geen ‘leveranciers van de computerkracht’ zijn (de gebruikers) heeft het geen kans van slagen.

Aan de andere kant is de iExec verwachting goed omdat de noodzaak hoog is. Bij populaire dApps op Ethereum komt de schaalbaarheid namelijk snel in de problemen. Ook worden de kosten direct heel hoog. Weten ze deze problemen op te lossen en mee te groeien met Ethereum? Dan is de iExec prognose rooskleurig

Er zijn verschillende voorspellingen voor iExec gedaan. Enkele van deze voorspellingen schommelen tussen de $ 1 in 2022 en de $ 3,59 in 2025. Andere RLC voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 2,04
2022: $ 2,30
2023: $ 2,78
2024: $ 3,48
2025: $ 4
2026: $ 4,80
2027: $ 5,22
2028: $ 6,01

iExec RLC kopen?

Het is aan jezelf om te bepalen of iExec RLC een goede investering is. Met de informatie op deze pagina hopen we je in ieder geval een beetje verder te helpen. Op het moment dat je besluit dat je iExec wilt kopen kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via onderstaande link. Dan betaal je in de eerste week geen handelskosten.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.