We gaan het in dit artikel hebben over iExec RLC. Cloud computing neemt flink toe aan populariteit. De meeste bedrijven hebben zelf geen servers meer, maar besteden dit uit aan grote partijen zoals Amazon, Google, Microsoft of IBM. Waarom zou je ook zelf deze kostbare servers aanleggen als je gewoon gebruikt kunt maken van bestaande diensten? Bedrijven als Netflix en Apple bijvoorbeeld maken dankbaar gebruik van dit soort diensten. iExec RLC richt zich op de markt van cloud computing en wil het volledig decentraliseren.

In dit artikel kijken we daarom naar iExec RLC. We gaan in op de iExec RLC verwachting en de RLC voorspellingen voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over de markt van cloud computing, de problemen die hierbij zijn in de wereld van de cryptocurrency en over de toekomst van iExec RLC. Wat gaat de iExec RLC crypto doen?

Wat is iExec RLC?

iExec RLC is een project dat zich richt op de markt van cloud computing. Het gaat in die zin de concurrentie aan met bedrijven als Amazon en Microsoft, maar doet het wel anders. iExec wil de computerkracht leveren voor decentrale applicaties zoals de cloud computer leveranciers dit doen voor de bestaande bedrijven zoals Netflix.

De computerkracht die nodig is voor decentrale applicaties is namelijk groot, nu al. Dat terwijl de adoptie nog nauwelijks is begonnen. iExec voorziet dan ook problemen in de toekomst als iedereen massaal decentrale applicaties gaat gebruiken.

De schaalbaarheid maar ook de kosten voor het draaien van deze applicaties met miljoenen gebruikers kan een groot probleem worden in de toekomst. Het is nu al duidelijk geworden dat met de toename van de populariteit van decentrale exchanges op het Ethereum netwerk de snelheid het moeilijk kreeg. iExec wil daarom het netwerk worden dat bijvoorbeeld het Ethereum systeem zijn schaalbaarheid geeft in de toekomst.

In een notendop is het de bedoeling dat iExec alle zware berekeningen van de chain afhaalt. Hierdoor wordt het betreffende netwerk ontlast en blijft de schaalbaarheid een stuk hoger. 

Dit doen ze door middel van XtremWeb-HEP. Dit is een software die door mensen o.a. op een computer gedraaid kan worden en welke de overtollige computerkracht gebruikt om de zware berekeningen te doen. Protocollen die hier gebruik van willen maken kunnen met behulp van een smart contract berekeningen off-chain laten uitvoeren. 

Het smart contract zoekt bij een bepaalde taak automatisch naar een geschikte deelnemer op het netwerk met voldoende computerkracht. Zodra er een goede match is gevonden worden de berekeningen uitgevoerd. De leverancier van deze computerkracht krijgt hiervoor een beloning in de vorm van RLC coins. Dit proces heet bij iExec Proof of Contribution.

Een globale marktplaats

Via de decentrale marktplaats van iExec komt vraag en aanbod wat betreft computerkracht bij elkaar. Programmeurs en bedrijven kunnen hier op zoek naar mensen die deze kracht kunnen leveren. Hierdoor hoeven ze de netwerken niet te belasten en profiteren ze van directe en snelle uitvoering van de computing.

Deze partijen betalen alleen voor de kracht die ze gebruiken en dus niet voor het onderhoud van servers of grote data centra. Dit alles is gedekt door het netwerk van gebruikers over de hele wereld die RLC tokens willen verdienen door de dienst te leveren.

Wat doet de iExec RLC koers?

iExec is gevestigd in Frankrijk en heeft in april 2017 een ICO gehouden. Hierbij werd binnen één dag zo’n $ 12 miljoen opgehaald. De verhalen van projecten waar honderden miljoenen werden opgehaald zijn er genoeg, maar dit vond vaak plaats tijdens de ICO gekte. iExec was deze gekte voor.

Sinds die tijd heeft de koers veel schommelingen gezien zoals ieder ander project. 1 RLC ging destijds voor $ 0,2521 over de toonbank. De actuele iExec RLC coin staat op een waarde van $ 1.18.

De hoogste waardering van iExec RLC (All Time High) staat op een waarde van $ 15.51 (May 10, 2021). Het is inmiddels ook alweer 506 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Er is $ 12 miljoen opgehaald bij de start en de huidige marketcap staat op $ 85,310,458. Daarmee staat de RLC coin op plaats 276 van grootste crypto projecten.

Wat is de iExec RLC verwachting 2022 – 2027?

De iExec verwachting lijkt goed te zijn als we kijken naar de markt waarop ze zich richten. Het internet, data en decentraliteit worden steeds belangrijker in ons leven en deze macht ligt nu bij de grootste bedrijven zoals Amazon en Microsoft. Deze partijen hebben zelfs de kracht om diensten te weigeren mochten ze het niet eens zijn met een bedrijf zoals we al vaker gezien hebben.

De markt is daarom een hele interessante, maar moeilijk te betreden. Zoals we de verschuiving naar de cloud merken bij ons eigen data gebruik zullen we dat ook gaan zien bij bedrijven. De vraag is alleen nog of iExec deze markt weet te veroveren. 

iExec geeft gebruikers de mogelijkheid om te verdienen aan hun eigen computerkracht. Ook hebben bedrijven hiermee de optie om te betalen voor de computerkracht die het daadwerkelijk gebruikt. Op het Ethereum netwerk is schaalbaarheid een belangrijk punt, niet voor niets zijn ze onlangs overgestapt op Ethereum 2.0 

Weet het zich te bewijzen en de laag op Ethereum te worden die voor de schaalbaarheid zorgt door middel van off-chain computation. Dan is het goed gesteld met de iExec RLC crypto verwachting voor de toekomst.

Als we de iExec verwachting voor 2022 erbij pakken moeten we zoals bij de meeste andere coins concluderen dat het eigenlijk nog te kort dat is om er iets zinnigs over te zeggen. Hoe goed het team ook werkt aan nieuwe technieken, bij een periode van één jaar zijn de grillen van de markt over het algemeen belangrijker.

Als we verder vooruit kijken naar de iExec verwachting voor 2027 dan is dat wel anders. Een periode van vijf jaar biedt meer tijd aan het team om te komen met ontwikkelingen waar markt voor is. De concurrentie is hevig van de cloud data, maar weet het voet aan de grond te krijgen dan kan het een hele interessante markt zijn.

Grote stijgingen hebben we in het verleden al eens vaker gezien. Denk bijvoorbeeld aan de stijging van halverwege 2021 toen de koers binnen 6 maanden met maar liefst 1532% steeg. Natuurlijk is dit geen garantie voor de toekomst, maar het laat wel zien hoe hard het kan gaan.

* Currency in USD
Historical Price for iExec RLC
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de RLC coin

De prijsvoorspellingen voor iExec liggen ver uit elkaar. Dit heeft niet op de minste plaats te maken met de grootte van de use-case. Ook is de kracht van iExec afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers die het naar het platform weet te trekken. Het doel kan nog zo goed zijn, maar zodra er geen ‘leveranciers van de computerkracht’ zijn (de gebruikers) heeft het geen kans van slagen.

Aan de andere kant is de iExec verwachting goed omdat de noodzaak hoog is. Bij populaire dApps op Ethereum komt de schaalbaarheid namelijk snel in de problemen. Ook worden de kosten direct heel hoog. Weten ze deze problemen op te lossen en mee te groeien met Ethereum? Dan is de iExec prognose rooskleurig

Wil je de iExec coin kopen als belegging? Dan is het verstandig om o.a. te letten op de hoeveelheid tokens die in omloop zijn (supply) en de koers trends op de korte termijn. Hiermee kun je hopelijk een goed instapmoment bepalen.

Huidige supply72,382,548 RLCMaximale supply86,999,785 RLC
% verschil 24u1.27%% verschil 7D-2.00%

iExec RLC kopen?

Het is aan jezelf om te bepalen of iExec RLC een goede investering is. Met de informatie op deze pagina hopen we je in ieder geval een beetje verder te helpen. Op het moment dat je besluit dat je iExec wilt kopen kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via onderstaande link. Dan betaal je in de eerste week geen handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste iExec RLC nieuws

Hopelijk heeft de informatie op deze pagina je een beetje verder kunnen helpen in je onderzoek naar de iExec RLC verwachting. De use-case en toepassingen in de cloud markt zijn allemaal belangrijk in je overweging. De laatste belangrijke factor in dit verhaal is het laatste iExec RLC nieuws.

Door dit op de voet te volgen ontdek je snel genoeg hoe actief het project nog is door de twitterpagina in de gaten te houden. Daarnaast zie je welke nieuwe technieken er uitgevonden worden om in de concurrerende markt van de cloud computing voet aan de grond te krijgen.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?