Leestijd: 2 minuten

De Indiase regering werkt aan een wetsvoorstel om alle private cryptocurrencies te verbieden. Dit werd dinsdag onthuld in een voorlopig wetsvoorstel dat op de website van het Indiase parlement werd gepubliceerd. Maar deskundigen zijn verdeeld over hoe ver India’s ‘private cryptocurrencies’ verbod zal gaan

Wetsvoorstel om private cryptocurrency te verbieden

De Indiase regering kondigde deze week aan dat ze van plan is een nieuw wetsvoorstel in te dienen over de regulering van crypto en officiële digitale valuta. Dit wetsvoorstel zal op 29 november door het parlement worden besproken. Het is slechts een voorlopige versie en bepaalde “uitzonderingen” zullen worden toegestaan.

Het wetsvoorstel wil ‘alle private cryptocurrency’ verbieden. Er lijkt echter veel verwarring te bestaan over wat nu precies een “private cryptocurrency” is. Sommige gebruikers denken dat het gaat om cryptocurrencies zoals Monero of Zcash.

Naimish Sangyi, oprichter van crypton nieuws website CoinCrunch India, legde in een interview van 25 november op India Upfront uit dat volgens de definitie van de regering, private cryptocurrency zowat elke cryptocurrency die is zou kunnen betekenen. Hij zei:

“In het 2019 rapport van het Ministerie van Economische Zaken over cryptocurrency zeiden ze in principe dat alles wat niet-soeverein is een private cryptocurrency genoemd wordt. En volgens die logica betekent dit dat Bitcoin en Ethereum in die definitie vallen,” zei hij. Hij voegde hieraan toe dat “alles wat door de overheid wordt uitgegeven openbaar is en alles wat door particuliere spelers wordt uitgegeven privaat is.”

Het bewuste rapport uit 2019 adviseerde om “alle private cryptocurrency”, behalve elke cryptocurrency die door de overheid kan worden uitgegeven, in India te verbieden.

Maar Rohit Kundliwal, marketingmanager bij de Indiase crypto exchange WazirX, wees er gisteren in een LinkedIn post op dat crypto niet verboden kan worden, alleen gereguleerd. Hij liet verder weten dat er geen duidelijkheid is over wat een private cryptocurrency is.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.