Leestijd: < 1 minuut

De laatste tijd drukken veel landen enorme hoeveelheden extra geld bij. Daardoor waarschuwen veel belangrijke spelers in de financiële wereld voor de grote inflatiedruk. Als gevolg daarvan stappen veel mensen en investeerders over op Bitcoin. Dit vanwege de intrinsieke deflatoire eigenschappen van Bitcoin.

Zorgen over inflatie

Onlangs gaf de Amerikaanse Federal Reserve openlijk toe dat de inflatie niet op korte termijn opgelost zal zijn. Ook Elon Musk, CEO van Tesla, maakt zich ernstig zorgen over de inflatie. Met meer dan US$ 250 miljard aan nettovermogen is het potentiële risico van valuta devaluatie deze week voor hem groter dan ooit.

Musk liet in een Twitter discussie met Michael Saylor, CEO van MicroStrategy en Cathie Wood, CEO van Ark Invest weten dat hij niets weet van inflatiedruk op lange termijn, maar dat hij op de korte termijn een sterke inflatiedruk ziet.

Alle drie gaven ook commentaar op een eerder geplaatste tweet van Jack Dorsey, CEO van Twitter. Hij gaf in zijn tweet aan dat er geen ontkomen aan hyperinflatie is. Dit gaat alles veranderen en is nu al aan de gang is.

Wood wees er in een tweet op dat sinds de wereldwijde financiële crisis in 2008 de valutasnelheid vertraagd is. Dit heeft een groot gedeelte van de valuta impact een tijd lang kunnen verdoezelen. Saylor liet weten dat Bitcoin de meest praktische oplossing is voor consumenten, investeerders of bedrijven die momenteel een inflatie-afdekking op lange termijn zoeken.

Bijzonder is dat Musk’s opmerkingen komen op een moment dat zijn bedrijf heeft aangekondigd dat het misschien weer Bitcoin betalingen gaat accepteren. Zou dit zijn omdat hij Bitcoin wil gebruiken als een indekking tegen inflatie? Of is er een andere reden dat het bedrijf kiest voor het hervatten van het accepteren van Bitcoin betalingen? Binnenkort zullen we meer hierover te weten komen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.