Leestijd: < 1 minuut

Uit een rapport van CryptoCompare blijkt dat in november de Bitcoin AUM over de hele linie met bijna 10 procent daalde. Dit is de grootste daling sinds juli. Ethereum daarentegen zag een stijging van 5,4 procent en ook andere altcoins schoten met 10 procent omhoog. Maar de dagelijkse volumes voor zowel Bitcoin als altcoins daalden in november aanzienlijk.

Bitcoin verliest, altcoins winnen

Bitcoin begon november op $ 62.000, en hoewel het halverwege de maand een nieuwe all-time high zette op meer dan $ 68.000, heeft het zijn momentum verloren en handelt nu onder $ 55.000. Deze daling lijkt zelfs institutionele beleggers te hebben afgeschrikt.

In het rapport van CryptoCompare, getiteld “Digital Asset Management Review”, werd gekeken naar institutionele beleggers in cryptocurrencies en waar ze in november naar neigden.

In het algemeen zagen crypto assetmanagement producten in november een daling in beheerd vermogen (AUM). Het AUM daalde met 5,5 procent van $74,7 miljard tot $70 miljard. De gemiddelde dagelijkse volumes daalden ook met 13 procent tot een gemiddelde van $732 miljoen. Dit blijft 50 procent onder het recordhoogtepunt van $1,5 miljard in januari van dit jaar.

Als we de cijfers goed bekijken, dan zien we dat Bitcoin de grote verliezer in november was. Het AUM van Bitcoin daalde met 9,5 procent tot $48,7 miljard. Dit was de grootste maand-op-maand daling sinds juli.

Altcoins profiteerden van het geld dat uit Bitcoin wegstroomde. Ethereum AUM steeg met 5,4 procent tot $16,6 miljard, terwijl andere cryptocurrencies een stijging van 10,4 procent zagen tot $2,6 miljard.

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is nog steeds het dominante product op de markt, met 78 procent van het BTC-marktaandeel op $ 38,1 miljard. Toch is het deze maand ook met 10,1 procent gedaald. Het Ethereum product bezit $12,9 miljard en steeg deze maand met 3,6 procent.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.