Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 2 maart 2022 by Kaj

De cryptomarkt beleefde vorige week een zware week. Ondanks de dalende koersen van vorige week jn institutionele beleggers in een opwaartse stemming. Ze hebben hun holdings in crypto beleggingsproducten vergroot. Vorige week noteerden institutionele crypto fondsen $154 miljoen aan instroom, ondanks de recente marktcorrectie.

Institutionele crypto fondsen zien instroom van $154 miljoen

Volgens het laatste rapport van CoinShares zagen crypto fondsen vorige week een instroom van $154 miljoen. Bitcoin fondsen noteerden een instroom van in totaal $114,4 miljoen, Ether fondsen noteerden een instroom van $12,6 miljoen.

De meeste andere altcoins noteerden ook institutionele instromen, met uitzondering van Cardano en Tron. Die zagen kleine uitstromen van respectievelijk $2,1 miljoen en $0,7 miljoen. Grayscale, ’s werelds grootste crypto asset manager naar beheerd vermogen (AUM), noteerde vorige week een AUM van bijna $52 miljard.

Institutionele beleggers plaatsten meer dan $6,6 miljard in Bitcoin producten plaatsten in de jaar-op-jaar grafieken. Ethereum beleggingsproducten ontvingen $1,17 miljard in dezelfde periode. Gezamenlijk werd meer dan $9,2 miljard toegewezen aan de hele crypto-industrie. Over het geheel genomen wijst dit op een positieve kijk van beleggers op crypto activa, ondanks hun recente prijsdaling.

Oktober was een recordmaand voor Bitcoin fondsen. Bulliish sentimenten liepen hoog op toen de V.S. twee BTC Exchange Traded Fund (ETF’s) goedkeurde van ProShares en Valkyrie. In de weken erna vestigde Bitcoin een nieuwe all-time high nabij $70.000. 

Momenteel worstelt Bitcoin met een opwaarts momentum, nu het terugvalt tot onder het $57.000 niveau. Een technische indicator (Momentum Reversal Indicator) laat echter zien dat de asset op het punt staat zijn recente bearish narratief om te keren. Bovendien lijken veel beleggers de “Buy The Dip” mantra te volgen.

Andere gebeurtenissen die wijzen op een bullish sentiment zijn het plan van El Salvador om een Bitcoin Stad te bouwen, gesteund door een Bitcoin obligatie van $1 miljard. Ook New York heeft plannen voor een eigen crypto munt, vergelijkbaar met Miami’s MiamiCoin.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.