De interesse in bitcoin stijgt, blijkt uit data van The Block. Het handelsvolume is dit jaar al $6,894 biljoen. Dat is ruim 3,5 keer zo veel als het handelsvolume in 2020. Grote beurzen zijn onder andere Binance, Coinbase en de Amerikaanse beurs Kraken.

Volume op recordhoogte

Het handelsvolume van bitcoin breekt records dit jaar. De markt trekt steeds meer interesse van verschillende soorten mensen en ook mensen die al langer in de cryptomarkt zitten worden de laatste tijd weer actief in de bitcoin. Dit blijkt uit data van The Block. Er is dit jaar al ruim $6,894 biljoen aan bitcoin verwerkt.

De bitcoinbeurs die het grootste is in de markt is Binance. Deze beurs heeft een volume van wel $4,73 biljoen. Dat maakt het aandeel van Binance 68,6% van het totale handelsvolume. Bitcoin is niet de enige cryptomunt die dit bedrijf aanbiedt, want hiernaast hebben zij ook andere tokens. Bitcoin en Tether zijn echter wel hun grootste cryptomunten.

Op nummer twee staat het bedrijf Coinbase. Zij zijn goed voor $624 miljard. Een hoop, maar lang niet genoeg om in de buurt te komen bij Binance. Wel heeft Coinbase de laatste tijd een grote groei doorgemaakt. In het verslag over het eerste kwartaal van dit jaar stelden zij namelijk dat het handelsvolume op dat moment nog op $335 miljard stond. Het bedrijf is in 2012 opgericht om Bitcoin toegankelijker te maken voor de normale burger. De laatste jaren hebben zij een grote groei doorgemaakt en verplaatsen ze langzaam maar zeker richting de professionele markt. Bedrijven die miljarden aankopen verwerkt hebben bij de Prime-desk van Coinbase zijn Tesla en MicroStrategy.

Achter Coinbase aan komt de Amerikaanse beurs Kraken, met 4,7% van het totale handelsvolume. Hierna staan LMAX en Bitfinex, met een handelsvolume van $250 miljard.

In vergelijking met andere jaren is de interesse in bitcoin historisch hoog. Dit zien we terug in het handelsvolume over de afgelopen jaren. Zo was dat een jaar geleden nog (maar) $1,824 biljoen waard, tegenover $779 biljoen in 2019. Wel zagen we een piek in 2018, toen was het totale handelsvolume hoger dan in 2019, met een waarde van $1,298 biljoen.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.