Leestijd: 2 minuten

De interesse in bitcoin stijgt, blijkt uit data van The Block. Het handelsvolume is dit jaar al $6,894 biljoen. Dat is ruim 3,5 keer zo veel als het handelsvolume in 2020. Grote beurzen zijn onder andere Binance, Coinbase en de Amerikaanse beurs Kraken.

Volume op recordhoogte

Het handelsvolume van bitcoin breekt records dit jaar. De markt trekt steeds meer interesse van verschillende soorten mensen en ook mensen die al langer in de cryptomarkt zitten worden de laatste tijd weer actief in de bitcoin. Dit blijkt uit data van The Block. Er is dit jaar al ruim $6,894 biljoen aan bitcoin verwerkt.

De bitcoinbeurs die het grootste is in de markt is Binance. Deze beurs heeft een volume van wel $4,73 biljoen. Dat maakt het aandeel van Binance 68,6% van het totale handelsvolume. Bitcoin is niet de enige cryptomunt die dit bedrijf aanbiedt, want hiernaast hebben zij ook andere tokens. Bitcoin en Tether zijn echter wel hun grootste cryptomunten.

Op nummer twee staat het bedrijf Coinbase. Zij zijn goed voor $624 miljard. Een hoop, maar lang niet genoeg om in de buurt te komen bij Binance. Wel heeft Coinbase de laatste tijd een grote groei doorgemaakt. In het verslag over het eerste kwartaal van dit jaar stelden zij namelijk dat het handelsvolume op dat moment nog op $335 miljard stond. Het bedrijf is in 2012 opgericht om Bitcoin toegankelijker te maken voor de normale burger. De laatste jaren hebben zij een grote groei doorgemaakt en verplaatsen ze langzaam maar zeker richting de professionele markt. Bedrijven die miljarden aankopen verwerkt hebben bij de Prime-desk van Coinbase zijn Tesla en MicroStrategy.

Achter Coinbase aan komt de Amerikaanse beurs Kraken, met 4,7% van het totale handelsvolume. Hierna staan LMAX en Bitfinex, met een handelsvolume van $250 miljard.

In vergelijking met andere jaren is de interesse in bitcoin historisch hoog. Dit zien we terug in het handelsvolume over de afgelopen jaren. Zo was dat een jaar geleden nog (maar) $1,824 biljoen waard, tegenover $779 biljoen in 2019. Wel zagen we een piek in 2018, toen was het totale handelsvolume hoger dan in 2019, met een waarde van $1,298 biljoen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.