Dat Bitcoin in populariteit toe neemt is duidelijk. Langzaamaan gaan steeds meer mensen het gebruiken en weten meer mensen ervan af. Dit blijkt nogmaals uit de cijfers gepubliceerd door Grayscale, een fonds voor cryptocurrency.

In het eerste half jaar van 2020 wisten ze namelijk maar liefst $1,4 miljard aan tegoeden te verzamelen waarvan het meeste in Bitcoin geïnvesteerd werd. Alleen al in het tweede kwartaal werd er ruim $900 miljoen opgehaald. 

Van dit geld werd ruim $750 miljoen in het Bitcoin fonds gestopt. Dit is ruim 1.5 x zoveel als al het opgehaalde geld in 2019 bij elkaar, de groei lijkt dan voorlopig ook nog niet afgelopen.

Dit is het vierde kwartaal op rij van Grayscale dat er een record behaald wordt wat betreft het opgehaalde geld. Alleen al vergeleken met vorig kwartaal werd er een groei van 80% gerealiseerd. 

Dit is een goed teken voor Bitcoin en andere cryptocurrency want hierdoor komt er in een klap een hoop ‘nieuw geld’ in de markt. Niet alleen komen deze investeerders met Bitcoin in aanraking, maar ze zullen gezamenlijk waarschijnlijk ook de Bitcoin koers omhoog stuwen.

Grayscale is de grootste digitale currency asset manager en werkt voor de grootste investeerders die er zijn. Dit zijn de partijen die in een klap grote hoeveelheden geld in de markt kunnen stoppen en ze weten nu dus massaal Bitcoin en cryptocurrency te vinden. 

Deze toevoer van nieuw geld kan ervoor zorgen dat Bitcoin minder volatiel wordt, wat altijd een belangrijke kanttekening is geweest voor tegenstanders van Bitcoin. Of deze groei zich voort blijft zetten blijft afwachten.

Ook Grayscale is afhankelijk van externe factoren zoals regelgeving en een mogelijke verlenging van de Corona maatregelen en de invloed hiervan op de algehele markt.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.