Leestijd: 5 minuten

Op deze pagina behandelen we IOST. De blockchaintechnologie wordt steeds belangrijker in de toekomst. Dat de technologie blijft bestaan en meer en meer gebruikt gaat worden is bijna 100% zeker. Jammer genoeg zijn er nog steeds problemen.

Een van deze problemen is de schaalbaarheid. Ethereum en Bitcoin zijn twee grootmachten die hier onder te lijden hebben en zo zijn er nog meer blockchainbedrijven. IOST wil dit probleem oplossen en als dit ze lukt kan dit een erg populair project worden.

In dit artikel gaan we daarom in op IOST en de use-case waaraan het werkt. We duiken dieper in op de IOST coin en de historische koers om je te helpen bij je onderzoek naar de IOST verwachting voor de toekomst. Wat gaat de IOST crypto doen?

Wat is IOST?

Volgens de ontwikkelaars van IOS (Internet Of Services) is het project ontwikkeld om de tekortkomingen van andere crypto projecten op het gebied van schaalbaarheid op te vullen. Het project is de ‘next-generation’ blockchain technologie die een infrastructuur voor service georiënteerde ecosystemen moet faciliteren.

In hun whitepaper noemt IOS bedrijven als Facebook en Amazon. Met de huidige transactiesnelheid van de meeste crypto projecten zou het niet mogelijk zijn om deze gigantische platformen op blockchain technologie te laten draaien. Ze noemen de voorbeelden van Steemit, Ethereum en EOS, die dit allemaal op hun eigen manier geprobeerd hebben.

Maar volgens IOST ligt de kern van deze schaalbaarheid problemen bij het ontwerp van deze bestaande blockchain projecten. Zo heeft ieder project te maken met twee problemen, namelijk: 1) Iedere Node moet een volledige kopie van de blockchain bewaren, en 2) Ieder Node in het netwerk moet ook meewerken aan iedere transactie. Volgens IOS zorgt dit ervoor dat deze projecten gedoemd zijn problemen op te lopen wat betreft de schaalbaarheid.

Dit gaat er volgens de bedenkers van IOStoken voor zorgen dat deze projecten op termijn aanlopen tegen hoge kosten om transacties goed te keuren. En doordat de moeilijkheidsgraad van het Proof of Work mechanisme toeneemt naarmate het project vordert, zal deelname aan het netwerk (mining) alleen nog maar voor een beperkte groep beschikbaar zijn.

Het doel van IOST

IOST moet er door middel van verschillende nieuwe ’technieken’ voor zorgen dat deze problemen opgelost gaan worden. Zo geven ze zelf aan te werken aan een volledig decentrale manier van het uitwisselen van online diensten en goederen.

En daarnaast biedt IOS met de IOSToken ook een platform aan waarop volledig decentraal applicaties ontwikkeld kunnen worden (Dapps). Deze decentrale applicaties van IOST moeten enorme hoeveelheden gebruikers aankunnen, zoals de eerder genoemde grote internetbedrijven. Dit willen ze voor elkaar krijgen met de volgende technieken.

Efficient Distributed Sharding (EDS) IOST

Met het Efficient Distributed Sharding principe van IOST moet de hoeveelheid transacties enorm opgehoogd kunnen worden. Normaal gesproken moet iedere Node (deelnemer aan het netwerk) een block met transacties goedkeuren. Pas als iedere Node ernaar gekeken heeft, zullen de transacties goedgekeurd worden.

Met het EDS van IOST project worden deze Nodes opgedeeld in kleinere groepen. Iedere groep van Nodes (Shards) moet nu een miniatuur netwerk voorstellen dat ieder een eigen block krijgt waarin transacties ter goedkeuring zitten.

Op deze manier kan de hoeveelheid transacties opgedeeld worden tussen verschillende kleinere netwerken, waardoor de transactie snelheid aanzienlijk verhoogd kan worden. IOST claimt een aantal transacties van 100.000 per seconden te kunnen faciliteren.

Deze techniek moet ervoor zorgen dat organisaties blockchain tegenpolen kunnen ontwikkelen van de grote internetbedrijven van dit moment. En hoewel het met de huidige netwerkgrootte van de IOS blockchain nog vrij duur is, kan dit bij de groei van het netwerk sterk teruglopen en daarom interessant worden.

Believable-First consensus

Om er zeker van te zijn dat alle transacties veilig verlopen op het netwerk en ook de veiligheid waarborgen is Proof of Believablity (PoB) in het leven geroepen.

Bij het IOS project zijn de Nodes die het netwerk controleren opgedeeld in twee groepen. De ‘geloofwaardige’ en de ‘normale’. Ten eerste zullen de geloofwaardige nodes de transacties goedkeuren en deze worden op hun beurt weer gecontroleerd door de normale nodes.

Dit onderscheid is gemaakt om de transactiesnelheid te controleren. Zodra een transactie goedgekeurd is door de geloofwaardige Node, zal dit doorgestuurd worden naar de normale nodes. Dit is een extra controle om ervoor te zorgen dat de betrouwbare nodes naar waarheid handelen.

Worden ze betrapt op het invoeren/ accepteren van foute transacties? Dan verliezen ze in een klap hun geloofwaardigheid. Deze is onder andere opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • De hoeveelheid IOStoken op de balans (in de wallet)
 • De mate van bijdrage aan de gemeenschap
 • De beoordelingen van de mensen uit de gemeenschap

Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Wat doet de IOST koers?

Voor IOST begon het allemaal met de ICO. Deze eindigde op 2 januari en het astronomische bedrag van 31 miljoen dollar werd opgehaald. Beleggers konden tijdens de token sale één IOST coin kopen voor $ 0,01. De huidige IOST koers is $ 0.01032.

De eerste notering vinden we ook in januari van datzelfde jaar terug. Op de open markt was de IOST crypto voor het eerst te krijgen tegen een waardering van $ 0,027. We zien direct bij de lancering een piek om vervolgens zijwaarts te bewegen tot de volgende bull markten.

De IOST All Time High staat op een waarde van $ 0.129829 (January 24, 2018). Dat is inmiddels alweer  2145 dagen geleden. De marketcap bedraagt op dit moment $ 193,002,313 en dat terwijl de eerste totale waarde bij de token sale 31 miljoen was. Met deze waardering staat het project op plaats 223 van grootste crypto projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de IOST verwachting 2023 – 2028?

Zoals hierboven al gemeld is kan de techniek die IOST gebruikt baanbrekend zijn en een hoge IOST prijs verwachting opleveren. Er zit alleen wel een nadeel aan Sharding. Door Sharding zijn er minder Nodes die een transactie goedkeuren waardoor de veiligheid van het netwerk minder goed is.

Volgens IOST hebben ze hiervoor een oplossing bedacht. De Nodes op het netwerk hebben ze opgedeeld in twee groepen. De ‘normale’ groep en de ‘geloofwaardige’ groep. De geloofwaardige groep Nodes is de eerste groep die de transacties goedkeurt. Hierna zijn de normale Nodes aan de beurt om zo ook de geloofwaardige groep Nodes te controleren.

Mocht het zo zijn dat de normale Nodes erachter komen dat een geloofwaardige Node een fout heeft gemaakt dan verliest deze Node zijn geloofwaardigheid. Door deze controle bewaken ze alsnog de veiligheid van het netwerk. Deze methode heet Proof of Believability (PoB).

Deze innovatieve ideeën zijn bedacht door het 30 leden tellende team van IOST. Dit team zit verspreid over Azië en Noord Amerika achter hun computer. IOST heeft ook een adviesraad waar Ryan Bubinsky in zit. Hij is medeoprichter van Codecademy, een erg handige website voor als je wilt leren coderen.

IOST kan vooral succes boeken door de techniek die ze gebruiken om het schaalbaarheidsprobleem op te lossen. Als dit lukt en ze weten grote bedrijven naar zich toe te trekken dan zal dit goed uitpakken voor de IOST koers en resulteert dit in een hoge IOST verwachting.

Wat is het nut van de IOST coin?

Met interessante technieken probeert het bedrijf IOS met behulp van de blockchain en de IOST coin de schaalbaarheid op te lossen. Dit is een flinke kluif en natuurlijk is succes niet gegarandeerd. Toch kan het interessant zijn om te beleggen in de token als je denkt dat het project daadwerkelijk impact kan maken in deze markt.

Het is voor je aankoop wel goed om te letten op een aantal zaken, zoals de huidige koers en de trends en de supply. Hoeveel van de token komen in de toekomst nog op de markt?

Huidige supply18,708,894,189 IOSTMaximale supply18,708,894,189 IOST
% verschil 24u6.14%% verschil 7D10.94%

Waar IOST kopen?

De IOST coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de IOST koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van IOST.

 1. Geld storten met iDEAL
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste IOST nieuws

Hopelijk heb ik je op deze pagina iets meer kunnen vertellen over de factoren die van belang zijn bij je onderzoek naar de IOST verwachting. De laatste factor die niet mag ontbreken in dit verhaal is het IOST nieuws. Door dit te volgen zie je snel hoe het project zich ontwikkelt en ook hoe actief het team nog is. Twitter is hiervoor een goede bron.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.