IOTA doet vergeleken andere projecten in de wereld van de cryptocurrency al relatief lang mee. Het heeft hoge pieken en lage dalen gezien zoals de meeste andere projecten, maar het doet nog steeds goed mee. In dit artikel gaan we in op de IOTA koers en de IOTA koers verwachting voor de toekomst. Kan IOTA mee blijven doen met de top?

Wat is IOTA?

IOTA richt zich op een opkomende markt, namelijk die van de Internet Of Things. Over dit concept wordt gesproken wanneer apparaten samenwerken met het internet en ons helpen in het dagelijks leven. Een voorbeeld van de Internet of Things is bijvoorbeeld een slimme thermostaat.

Deze thermostaat leert wanneer jij thuis bent en past hier automatisch de temperatuur op aan. Ook de Google Home is hier een voorbeeld van. Je kunt ten alle tijden vragen stellen aan Google en de Google Home zal je direct antwoord geven.

Met dit in het achterhoofd richt IOTA zich op deze markt omdat ze ervan uitgaan dat dit in de toekomst alleen maar meer met ons leven verbonden zal zijn. Een belangrijk punt voor IOTA is hierbij de micro-transacties.

Nu betalen we nog vaak handmatig, bijvoorbeeld wanneer we eten bestellen. Maar ervan uitgaande dat dit in de toekomst mogelijk is met een Google Home of iets dergelijks, zal ook de betaling verlopen via de Internet of Things. 

Hierbij worden microtransacties erg belangrijk en dus ook de transactiekosten. IOTA heeft de potentie om een plek in te nemen in deze markt en een belangrijke speler te worden bij deze transacties wanneer ze het voor elkaar krijgen deze goedkoop aan te bieden/ te faciliteren. De IOTA koers verwachting is dan ook positief voor de toekomst.

IOTA koers verwachting

Je kunt je voorstellen dat het faciliteren van microtransacties een hele klus is, helemaal wanneer iedereen massaal gebruik gaat maken van de Internet of Things. Dit maakt het dan ook direct zowel een uitdaging als een grote kracht van IOTA. De potentie is namelijk enorm groot. 

Met de Tangle technologie weet IOTA de schaalbaarheid van de blockchain te vergroten vergeleken met standaard consensus mechanismen zoals die van Bitcoin. Bij Tangle keurt iedereen namelijk zelf (en automatisch) een aantal toekomstige transacties goed waardoor de schaalbaarheid toeneemt naarmate het netwerk groeit in tegenstelling tot veel andere projecten.

Slaat IOTA ook nog eens aan en zal het veel gebruikt worden? Dan zal dit erg positief zijn voor de IOTA koers en waarde. Dit toekomstperspectief zorgt dan ook voor een hoge IOTA koers verwachting.

Historische IOTA koers

IOTA heeft al veel pieken en dalen gezien zoals de meeste andere projecten. Echter doet IOTA al iets langer mee. Zo werd de IOTA ICO gehouden in 2015 en werd er zo’n $590.000 opgehaald. Met de bedragen van tegenwoordig lijkt dit wellicht niet zoveel, maar IOTA was het ICO tijdperk ver vooruit.

Ter vergelijking: Bitcoin was toen ongeveer $400 waard. De All Time high van IOTA was op 12 december 2017 en bedroeg $5,3763. De actuele IOTA koers vind je hieronder.

IOTA prijs voorspelling 2020 – 2028

Het is nog vroeg en hoewel de Internet of Things in opkomst is wordt het nog niet overal standaard gebruikt. Dit geeft aan dat ook de IOTA waarde nog in zijn beginstadium kan zijn. Weet IOTA mee te groeien met deze opkomst dan zal dit positief uitpakken voor de koers. De IOTA koers voorspelling voor het einde van 2020 is dan ook $4 ($0,36). 

In 2025 kan de IOTA waarde nog meer gestegen zijn volgens de voorspellingen. Er wordt namelijk een prijs genoemd van tussen de $9,947 en $12. Weten de ontwikkelaars het project echt naar een hoger niveau te krijgen en gaat dit samen met de opkomst van IoT dan is de IOTA koers verwachting voor 2030 zelfs nog hoger, namelijk $12,43.

Enkele andere IOTA voorspellingen die we gevonden hebben voor de toekomst zijn:

2021: $ 0,63
2022: $ 0,73
2023: $ 0,90
2024: $ 1,03
2025: $ 1,27
2026: $ 1,50
2027: $ 1,51
2028: $ 1,90

IOTA kopen

Uiteraard moet je iedere voorspelling op het internet met een korrel zout nemen. Echter geven verschillende voorspellingen wel een beeld over het sentiment rondom het project.

Heb je daarom besloten om IOTA te kopen ter aanvulling op je portfolio? Dan kun je dit gemakkelijk kopen via Bitvavo. Schrijf je je in via onderstaande link? Dan betaal je de eerste week ook nog eens geen fee over de eerste € 1000.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.