Blockchain is hét woord van de afgelopen tien+ jaar. Talloze bedrijven werken aan nieuwe projecten op de blockchain, aan nieuwe cryptocurrency en technieken die ons leven gemakkelijker zullen maken in de toekomst. Ook veel projecten werken aan het verbeteren van de blockchain. Weinig denken echter écht out of the box en maken een hele nieuwe techniek zoals IOTA.

Het grote verschil tussen IOTA en de blockchain is de manier waarop blokken toegevoegd worden aan de chain. Het is beide een Distributed Ledger Technology, maar de een heeft een hogere potentie wat betreft de hoeveelheid transacties, de snelheid en de kosten.

In dit artikel kijken we daarom naar IOTA. We gaan in op de MIOTA koers, de historische data, het laatste nieuws en de IOTA verwachting. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de MIOTA coin doen?

Wat is IOTA?

IOTA richt zich op een opkomende markt, namelijk die van de Internet Of Things. Over dit concept wordt gesproken wanneer apparaten samenwerken met het internet en ons helpen in het dagelijks leven. Een voorbeeld van de Internet of Things is bijvoorbeeld een slimme thermostaat.

Deze thermostaat leert wanneer jij thuis bent en past hier automatisch de temperatuur op aan. Ook de Google Home is hier een voorbeeld van. Je kunt ten alle tijden vragen stellen aan Google en de Google Home zal je direct antwoord geven.

Met dit in het achterhoofd richt IOTA zich op deze markt omdat ze ervan uitgaan dat dit in de toekomst alleen maar meer met ons leven verbonden zal zijn. Een belangrijk punt voor IOTA is hierbij de micro-transacties.

Nu betalen we nog vaak handmatig, bijvoorbeeld wanneer we eten bestellen. Maar ervan uitgaande dat dit in de toekomst mogelijk is met een Google Home of iets dergelijks, zal ook de betaling verlopen via de Internet of Things. 

Hierbij worden microtransacties erg belangrijk en dus ook de transactiekosten. IOTA heeft de potentie om een plek in te nemen in deze markt en een belangrijke speler te worden bij deze transacties wanneer ze het voor elkaar krijgen deze goedkoop aan te bieden/ te faciliteren. De IOTA koers verwachting is dan ook positief voor de toekomst.

OTA gaat zich richten op deze markt omdat ze verwachten dat de ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things steeds verder toe zal nemen. IOTA biedt een platform aan waar door de nieuwe ‘Tangle’ technologie de transactiekosten gratis zijn.

Dit komt doordat IOTA inschat dat het belang van micro-transacties steeds belangrijker wordt. Op dit moment moeten er kosten betaald worden aan de miners om transacties te controleren en te versturen. Soms zijn deze transactiekosten hoger dan het verzonden bedrag. Hier brengt IOTA verandering in.

IOTA Tangle
Tangle vs Blockchain

Wat is Tangle?

Tangle is de techniek die bij IOTA de blockchain heeft vervangen. Bij een blockchain (zoals iedere andere cryptocurrency) worden transacties op elkaar gestapt en dient iedere voorgaande block gecontroleerd en geverifieerd te worden voordat een transactie goedgekeurd wordt.

Dit proces wordt gedaan door miners in ruil voor een fee, welke de verzender van de transactie moet betalen. Bij Tangle gaat dit anders. Iedereen die op het IOTA netwerk een transactie wil doen moet in ruil daarvoor zelf twee toekomstige transacties goedkeuren.

Doordat iedereen die deelneemt aan het netwerk ook zelf transacties moet goedkeuren (wat automatisch gebeurt) zijn er dus geen transactiekosten verbonden aan het versturen van je Cryptocurrencies. Daarnaast is het hierdoor ook enorm schaalbaar.

Hoe meer mensen transacties gaan versturen, hoe meer transacties er goedgekeurd kunnen worden. Bij de blockchain worden de berekeningen steeds moeilijker, waardoor er steeds meer computerkracht nodig is om de transactie goed te keuren. Dit is dus niet aan de orde bij IOTA. Met deze techniek wordt de bottleneck van transacties op de ‘normale’ blockchain volledig weggenomen.

Wat doet de IOTA koers?

Zoals de meeste andere projecten komt IOTA voort uit een ICO. In dit geval was de token sale al aanzienlijk eerder dan de meeste andere projecten die we hier behandelen. De token sale waarbij voor het eerst MIOTA verkocht werd was namelijk al in december 2015. Beleggers konden toen één IOTA coin kopen voor ongeveer $ 0,11. De actuele MIOTA koers is $ 0.353283.

Op het moment dat we de IOTA crypto bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering aanzienlijk later was dan de ICO. Op 15 juni 2017 zien we de koers voor het eerst terug. Destijds konden beleggers de token kopen voor $ 0,53. Direct na de lancering is de koers vele malen over de kop gegaan om vervolgens zijwaarts te bewegen tot de volgende bull markt in 2021.

De IOTA All Time High staat op een waarde van $ 5.25 (December 19, 2017). Het is 1610 dagen geleden dat deze koers voor het laatst op dit hoogste punt stond. Sinds het begin heeft het de MIOTA coin een marketcap van $ 981,960,625, waarmee het op plaats 69 staat van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee belangrijk om op de hoogte te zijn van deze data. Door dit over een langere periode in de gaten te houden weet je niet alleen de trends op dit moment, maar kun je kijken hoe de koers het gedaan heeft sinds het begin van het project. Hieronder vind je daarom de IOTA koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de IOTA verwachting 2022 – 2027?

Je kunt je voorstellen dat het faciliteren van microtransacties een hele klus is, helemaal wanneer iedereen massaal gebruik gaat maken van de Internet of Things. Dit maakt het dan ook direct zowel een uitdaging als een grote kracht van IOTA. De potentie is namelijk enorm groot. 

Met de Tangle technologie weet IOTA de schaalbaarheid van de blockchain te vergroten vergeleken met standaard consensus mechanismen zoals die van Bitcoin. Bij Tangle keurt iedereen namelijk zelf (en automatisch) een aantal toekomstige transacties goed waardoor de schaalbaarheid toeneemt naarmate het netwerk groeit in tegenstelling tot veel andere projecten.

Slaat IOTA ook nog eens aan en zal het veel gebruikt worden? Dan zal dit erg positief zijn voor de IOTA koers en waarde. Dit toekomstperspectief zorgt dan ook voor een hoge IOTA crypto verwachting.

Het is de verwachting dat in ons leven The Internet Of Things een steeds belangrijkere rol gaat innemen. Een slimme koelkast die ons vertelt wanneer iets bijna op is, apparaten die met elkaar verbonden zijn, beveiligingssystemen voor in huis en ga zo maar door. In al deze facetten is verbetering mogelijk wanneer de apparaten snel en moeiteloos met elkaar kunnen communiceren.

Als we hiervoor kijken naar de IOTA verwachting voor 2022 dan is dit een te korte termijn. Ik weet niet hoe het met jou is, maar de interesse is er bij mij voor The Internet Of Things, maar het is nog niet de standaard in ons leven. Daarvoor is een periode van vijf jaar te kort, al zie je de eerste voorzetjes er al wel van terug.

Kijken we verder vooruit naar de IOTA verwachting voor 2027 dan is deze periode al aannemelijker voor succes. De aanname is dat de crypto markt zal groeien en ook de consumentenmarkt voor elektronica. Weet IOTA mee te groeien met deze trends en daadwerkelijk waarde te bieden aan deze technieken? Dan lijkt geen voorspelling te gek.

Niets is zeker, laat ik dat voorop stellen. Toch hebben we in het verleden al vaker grote stijgingen gezien. Zo ging de koers vlak na de oprichting en gedurende de eerste bull markt met ongeveer 1318% omhoog in een periode van één maand. Dit is geen garantie voor de toekomst, maar het laat wel zien wat er kan gebeuren als de wind eronder komt.

* Currency in USD
Historical Price for IOTA
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het van de MIOTA coin?

De IOTA coin (MIOTA) is nauw verbonden aan de werking van het netwerk en Tangle. Iedereen die een transactie doet op het netwerk heeft namelijk de verplichting om zelf ook twee transacties te verifiëren in de toekomst (automatisch). Hoe meer transacties er dus gedaan worden, hoe sneller het netwerk in zijn geheel is.

De IOTA crypto is de valuta op dit netwerk en wordt gebruikt om transacties te doen en te betalen. Daarnaast is het een aandeel in het netwerk. Als belegger koop je het dus wanneer je vertrouwen hebt in de toekomstige waarde. Schaarste is in het geval van cryptocurrency een belangrijk punt om te overwegen.

Je kunt dit bekijken door de huidige supply van de token (2,779,530,283 MIOTA) te vergelijken met de maximale supply (2,779,530,283 MIOTA). In de regel geldt dat hoe mee tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit is voor de toekomstige waarde.

Niet alleen de lange termijn, maar zeker ook de korte termijn en de koersdata die hierbij hoort zijn goed om te overwegen. Zo heb je een duidelijk beeld van de koersschommelingen over verschillende perioden. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -1.58% en in de laatste zeven dagen was dit -24.09%.

Waar IOTA kopen?

Heb je besloten dat het project en de technieken waarmee het zich bezighoudt interessant zijn en wil je IOTA kopen? Dan kun je dit doen op een van de bekendste exchanges van Nederland. Je betaalt hier de minste handelskosten en winsten worden direct weer op je bankrekening gestort. Heb je nog geen account? Maak die een gratis account aan en begin direct met handelen.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste IOTA nieuws

We hebben al veel informatie behandelt op deze pagina. We hopen dat je er iets aan hebt in je onderzoek naar de IOTA verwachting voor de toekomst. De coin data, historische koers en het nut van de cryptocurrency zijn allemaal belangrijk, maar de laatste ontbrekende factor is toch het IOTA nieuws van vandaag.

Door het IOTA nieuws op de voet te volgen ben je niet alleen op de hoogte van de data rondom de MIOTA coin, maar ook over eventuele veranderingen aan de techniek, het team en de algemene crypto markt. Ook deze data kan belangrijk zijn voor de korte- of langetermijn en je veel geld kosten of opleveren. Een goede bron van informatie is dan ook de IOTA twitter.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?