Leestijd: 2 minuten

Bitcoin heeft de afgelopen maanden machtig geworsteld om los te komen van zijn huidige prijsbarrières. Tot nu toe is de koningsmunt er niet in geslaagd door te breken. In een gesprek met CNBC zei Eswar Prasad, Professor Internationaal Handelsbeleid aan de Cornell Universiteit, dat Bitcoin misschien niet lang meer stand zal houden.

Bitcoin naar $100.000 een verre droom

Het gebruik van de blockchain technologie door Bitcoin is niet erg efficiënt. Bitcoin gebruikt een validatiemechanisme voor transacties dat milieuverwoestend is en niet erg goed schaalt. Daarnaast doet Bitcoin ook niet goed dienst als ruilmiddel. Daarom denkt Prasad dat het geen andere fundamentele waarde zal hebben.

Bitcoin heeft de afgelopen maand behoorlijk in de problemen gezeten. In november verloor Bitcoin het grootste deel van zijn winsten van de afgelopen maanden. In december is de prijs van de koningsmunt gedaald van ongeveer $58.000 tot $46.000. Hiermee verloor het ongeveer 22,6% van zijn waardering.

De vraag is nu of Bitcoin naar $ 100.000 een verre droom is? Dit idee is door velen omarmd, o.a. door PlanB, de makers van het stock-to-flow model, en Bloomberg grondstoffenstrateeg Mike McGlone. Maar in een recent interview met CNBC beweerde Circle CEO Jeremy Allaire dat de kans dat Bitcoin tegen het eind van 2021 $100.000 bereikt, vrij onwaarschijnlijk lijkt.

Jesse Powell, die de CEO is van de toonaangevende crypto exchange Kraken, denkt ook dat Bitcoin naar $100.000 een verre droom is. Hij voegde er zelfs aan toe dat er een cryptowinter op komst zou kunnen zijn.

Waar hij in augustus nog verwachtte dat Bitcoin $100.000 zou bereiken “tegen het einde van dit jaar begin volgend jaar”, zegt hij nu iets anders. Hij denkt nu dat het moeilijk is om te weten waar Bitcoin heen gaat. Als je naar een lange termijn trendlijn van Bitcoin kijkt en het gaat gewoon consequent omhoog. Powell zegt altijd tegen mensen: ‘Als je erover denkt Bitcoin te kopen, denk er dan over als een investering van meer dan vijf jaar.’


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.