Leestijd: 2 minuten

Ondanks de enorme winsten die Bitcoin (BTC) in de loop van het jaar heeft gezien, met een all-time high in november, blijven Bitcoin veteranen hun cryptomunten vasthouden. Volgens Glassnode verkopen die doorgewinterde Bitcoin kopers hun BTC niet. Over het algemeen is dit een bullish teken voor de markt.

Waarom vroege investeerders hun Bitcoin vasthouden

Volgens Glassnode hielden oude handen nog steeds vast aan hun tokens. Zelfs ondanks Bitcoin’s recordhoogte in november, waar de token bijna $70.000 USD per Bitcoin zag, Dit blijkt uit een gebruikte meeteenheid die de Coin Days Destroyed (CDD) heet.

De CDD meet de economische activiteit op de cryptomarkt en kent meer gewicht toe aan munten die al jaren bewaard en vastgehouden worden. Volgens Glassnode is de CDD het afgelopen jaar ongelooflijk rustig gebleven. Dit suggereert dat de Bitcoin veteranen er niet op uit zijn om hun Bitcoin te verkopen of te verhandelen.

Misschien omdat ze er nog niet klaar voor om hun Bitcoin te verkopen. Of omdat ze voorzien dat er meer winst te behalen valt op hun oorspronkelijke investering. Maar het kan ook zijn dat ze Bitcoin zien als deel van een grotere component in de toekomst van geld en hun crypto niet willen inruilen voor fiat geld.

Glassnode is niet de enige gegevensanalist die tot deze conclusie komt. Volgens Unchained Capital lijkt Bitcoin die de laatste maanden van eigenaar verwisseld is vooral van latere toetreders tot de markt te komen.

Degenen die hun Bitcoin verhandelen zijn degenen die tussen drie en zes maanden geleden in Bitcoin investeerden. De zogenaamde Hodl Waves toonden aan dat kopers die rond juni Bitcoin kochten, eerder geneigd zijn te verkopen dan investeerders die vΓ³Γ³r die tijd Bitcoin kochten.

Als de markt nieuwkomers blijft zien, en Bitcoin veteranen blijven HODL-en zonder hun tokens uit te geven, zal Bitcoin op een bullish trend blijven. Nu we het nieuwe jaar ingaan, heerst er een positief sentiment rond de markt. Er zijn experts geweest die voorspelden dat het nieuwe jaar de markt in nog meer groene velden zal brengen en mogelijk nieuwe recordhoogten zal zien.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.