Het is geen geheim dat in de afgelopen maanden Bitcoin voor een nieuwe opleving heeft gezorgd in crypto land. De bekende ‘mainstream’ nieuwswebsites schrijven weer over Bitcoin, het ging er weer over met de kerst en mensen hebben weer kapitalen verdient (en verloren). Nu de Bitcoin koers al een paar dagen rustig beweegt lijken de eerste altcoins echt te gaan bewegen.

Altseason aangebroken?

Waar we de afgelopen maanden regelmatig Bitcoin op de top positie in ‘groeiers in de afgelopen 7 dagen’ zagen staan zijn dat op dit moment andere altcoins. Zo staat Polkadot op dit moment bovenaan met een stijging van bijna 31% in de afgelopen zeven dagen.

Op nummer twee staat de OKB coin met 28,69%. De rest van de top vijf bestaat uit Litecoin (+26,97%), VeChain (+26,46%) en Binance Coin (+22,34%). Dit zijn stijgingen zoals we die ook eerder gezien hebben in bijvoorbeeld januari 2018. Na de stijging van Bitcoin tot de vorige All Time High begonnen de altcoins flink in waarde toe te nemen.

Volgens analisten bestaat de kans dat Bitcoin in 2021 door het toenemende aantal consumenten in waarde zal groeien tot $40-50.000. Tot die tijd bestaat de kans dat altcoins gaan stijgen. 

Wat hebben we hier aan?

Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met deze wetenschap. De reden dat een hoop mensen duimen voor een nieuwe altseason is namelijk omdat ze nog een flinke ‘bag’ hebben van de vorige keer.

Zodra het sentiment omslaat en de altcoins gaan stijgen kan dit namelijk met grote sprongen gaan. Stijgingen (en dalingen) van tientallen procenten per dag zijn niet uniek. Met name de onervaren investeerder kan hierdoor last krijgen van FOMO en altcoins kopen voor een eigenlijk te hoge koers.

Dit is een gevaar voor de nieuwe investeerders. De oude investeerders die al jaren wachten om uit te stappen krijgen mogelijk de komende maanden hun kans. Dit kan zorgen voor grote schommelingen. Hier kun je van profiteren als je het slim aanpakt, maar de risico’s zijn groot in dit soort tijden.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.