Leestijd: 2 minuten

Uit een recent onderzoek van de Centrale Bank van Rusland blijkt dat het land een belangrijke speler is in de crypto-industrie. Rusland heeft jaarlijks meer dan $5 miljard aan crypto-transacties. Ondanks het feit dat het land een aantal strenge beleidsmaatregelen tegen crypto heeft, blijft zijn crypto-industrie groeien.

Maar liefst $5 miljard aan crypto-transacties per jaar

Uit een donderdag gepubliceerde enquête van de Bank van Rusland blijkt dat de totale jaarlijkse volumes van crypto-transacties onder de bevolking nu 350 miljard roebel ($ 5 miljard) bedragen.

Deze cijfers zijn gebaseerd op grove schattingen van Russische banken in juli 2021. Het is echter onduidelijk of de bank er rekening mee hield dat de prijs van Bitcoin verdubbeld is van $30K in juli tot $60K in november.

Uit het rapport blijkt bovendien dat de Russische Federatie tot de wereldwijde top bezoekers van de cryptobeurs Binance behoort. Uit de gegevens van SimilarWeb blijkt dat Rusland het op een na grootste verkeer op Binance produceert. Alleen Turkije heeft meer bezoekers op Binance.  

Uit het onderzoek blijkt ook dat Rusland tot de wereldleiders behoort als het gaat om crypto mijnbouw. Volgens de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index van augustus 2021, staat Rusland wereldwijd op de derde plaats door het nationale hash percentage. Eind vorige maand stelden de Russische autoriteiten voor om de olie-installaties van het land te gebruiken voor crypto mijnbouw.

Verder onthult de centrale bank in het rapport dat er een toegenomen belangstelling is van beleggers voor technologie, waaronder blockchain, slimme contracten, gedecentraliseerde financiering (DeFi) en stablecoins.

Het rapport waarschuwt ook voor de grote risico’s die aan de crypto-industrie verbonden zijn. Vooral op het gebied van financiële instabiliteit, slechte bescherming van beleggers, witwassen van geld, criminele financiering en ESG (milieu, maatschappij en bestuur) risico’s.

De Bank van Rusland onthulde dat ze geen maatregelen gaat nemen om deze risico’s te beperken. In plaats daarvan zei ze dat ze de markt nauwlettend in de gaten zal houden om mogelijke bedreigingen op te sporen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.