Leestijd: 2 minuten

Jack Dorsey heeft abrupt aangekondigd dat hij terugtreedt als CEO van Twitter. De afgelopen jaren was hij een van de grootste voorstanders van Bitcoin als de munteenheid van het internet. Zelfs nu hij opstapt, zal zijn invloed nog lang na zijn vertrek merkbaar zijn.

Jack Dorsey verlaat Twitter als CEO

Dorsey verlaat Twitter als CEO, maar hij blijft CEO van Square. Dit bedrijf voor mobiele betalingen richtte hij op nadat hij in 2008 bij Twitter werd ontslagen.

Als CEO van Twitter en Square is Jack een van de meest uitgesproken Bitcoin-aanhangers geweest. En terwijl veel CEO’s cryptocurrencies in het algemeen hebben gesteund, heeft Jack specifiek Bitcoin gesteund en geen enkele andere cryptocurrency.

In een brief waarin hij zijn ontslag aankondigt, meldde Jack:

“Ik heb hard gewerkt om ervoor te zorgen dat dit bedrijf zich kan losmaken van zijn oprichters. Ik geloof dat het van cruciaal belang is dat een bedrijf op zichzelf kan staan, vrij van de invloed of richting van de oprichter. Er zijn niet veel bedrijven die dit niveau bereiken. En er zijn niet veel oprichters die hun bedrijf verkiezen boven hun eigen ego.”

In de afgelopen jaren zijn Jacks inspanningen om de Bitcoin adoptie te bevorderen steeds belangrijker geworden. Als CEO van Twitter heeft hij het voortouw genomen bij de toevoeging van Bitcoin als tipping-methode voor content creators op het social media platform.

Hij heeft er altijd op gehamerd dat Bitcoin een groot deel van de toekomst van Twitter zal zijn. En ook al zal hij niet langer aan het roer staan, zal Twitter hoogstwaarschijnlijk doorgaan op deze weg. Dorsey wordt namelijk vervangen door Parag Agrawal, de voormalige CTO van Twitter. Volgens een rapport van The Verge is Agrawal een nog grotere Bitcoin-fan dan Jack Dorsey.

Velen speculeren dat Jack Twitter verlaat voor Bitcoin. Hij heeft immers in het verleden verklaard dat hij bereid zou zijn om de overstap te maken “als Bitcoin hem ooit nodig zou hebben”.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.