John McAfee, de oprichter van de eerste antivirus software en bekende in de crypto wereld is in Spanje opgepakt voor belastingontduiking. Hij wordt ervan beschuldigd geen aangifte gedaan te hebben van zijn verdiensten in de afgelopen jaren. Ook zou hij veel bezittingen achtergehouden hebben.

We hebben het al vaker over John McAfee gehad. Hij staat bekend als de maker van de eerste antivirus software onder zijn eigen naam en heeft dit bedrijf verkocht en hier veel geld aan overgehouden. Met dit geld leidt hij een boeiend leven. Zijn instagram en twitter staat vol met foto’s van boten, vrouwen, wapens en memes. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Op Twitter is hij daarnaast actief in de crypto wereld. Met name in 2017 zagen we hem veel voorbij komen om verschillende altcoins te promoten. Hier zou hij veel geld mee verdient hebben en ook deze inkomsten zijn niet opgegeven. Naast de aanklacht voor belastingontduiking zit ook de SEC (Securities and Exhange Commission) achter hem aan voor het promoten van inition coin offerings

From at least November 2017 through February 2018, McAfee leveraged his fame to make more than $23.1 million U.S. Dollars (‘USD’) in undisclosed compensation by recommending at least seven “initial coin offerings” or ICOs to his Twitter followers.

Het promoten van ICO’s is illegaal op het moment dat je hiervoor betaald krijgt en dit niet laat blijken. Ook andere bekende personen zoals Floyd Mayweather en DJ Khaled zijn hiervoor in de problemen gekomen.

Mogelijke straf

De vergrijpen waarvoor McAfee beschuldigt wordt zijn niet mis. Hij kijkt bij een veroordeling tegen jaren gevangenisstraf aan. Zowel de belastingontduiking als het aannemen van een vergoeding voor het promoten van een ICO worden hem zwaar aangerekend. Hij zou volgens de aanklacht minstens een vergoeding van $23 miljoen ontvangen hebben voor de promotie van 7 ICO’s. De betreffende ICO’s zijn overigens niet genoemd.