De grote Amerikaanse bank JP Morgan zegt dat in de afgelopen weken de volatiliteit van bitcoin is afgenomen. Hiermee wordt het interessanter voor institutionele beleggers. Wel stelde de bank de bitcoin voorspelling omlaag bij. Dit heeft vooral te maken met de daling van de goud koers.

Hogere prijzen door de grootste beleggers

Dat de schommelingen in de crypto en bitcoin koersen een drempel is voor beleggers is wel duidelijk. Niemand vindt het echt prettig om zijn geld flink te zien schommelen in waarde. Dit geldt voor de particuliere bezitters, maar ook voor de grote beleggers met miljarden in beheer. Dat de volatiliteit nu afneemt is een goed teken volgens JP Morgen. Hiermee wordt bitcoin interessanter voor diversificatie voor beleggingsportfolio’s. 

Eerder voorspelde de bank een bitcoin koers van $ 146.000 per bitcoin. Deze voorspelling is nu iets omlaag bijgesteld. Volgens de bank hebben ze hiervoor gekeken naar de goud koers. Deze staat nu rond de $ 1700. Als beleggers dezelfde ratio’s aanhouden voor hun store of value zou dit moeten leiden tot een bitcoin waarde van $ 130.000. 

De voorspelling is dus iets omlaag gegaan gezien de daling van de goud koers. De eerdere voorspelling was gebaseerd op een goud koers van ongeveer $ 1900. De verwachting van JP Morgan is niet dat de voorspelling binnenkort gehaald zal worden. Dit komt door de prijsvolatiliteit van goud vs bitcoin. 

Het koersverschil van goud in de afgelopen drie maanden was 16%. Van Bitcoin is dit 86%. Dit is volgens de bank nog een te groot verschil om de voorspelling op korte termijn te behalen.

Niemand kan met zekerheid de bitcoin verwachting voor de toekomst voorspellen. Wel is het interessant om te zien dat JP Morgan in ieder geval denkt dat bitcoin omhoog gaat op de lange termijn. In 2017 noemde de CEO bitcoin nog een scam. Vorig jaar liet de bank al weten dat beleggers ten minste 1% van hun portfolio in bitcoin zouden moeten investeren. Het sentiment is dus duidelijk omgeslagen. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.