Leestijd: 2 minuten

De Centrale Bank van Bahrein (CBB) heeft het testen van de JPM coin met succes afgerond. Hierdoor kan Bank ABC real-time betalingen initiëren voor Aluminum Bahrain (ALBA). Wat betekent dit voor de verder ontwikkeling van het JMP digitale valutasysteem?  

Eerste test voor JPM coin succesvol in Bahrein

De CBB heeft het testen van JPMorgan’s JPM Coin met succes afgerond. De JPM coin is een digitale munt die bestemd is om betalingen te verrichten met behulp van blockchain technologie.

De CBB onthulde dat ze zich inzet om de klantervaring te verbeteren voor veilige en efficiënte afwikkelingsdiensten. Om haar missie te verwezenlijken, voltooide de financiële instelling een test met de JPM Coin van JPMorgan Chase. Het is de eerste test voor het blockchain product van de Amerikaanse bank in dit deel van de wereld.

Bij het experiment waren nog twee andere entiteiten betrokken: De in Manama gevestigde Bank ABC en Aluminum Bahrain (ALBA), de grootste aluminiumsmelterij in het Midden-Oosten. De test stelde Bank ABC in staat real-time betalingen aan Alba te initiëren met behulp van de JPM coin.

De centrale bank van Bahrein hield toezicht op het project, want de resultaten werden als “veelbelovend” bestempeld. De heer Rasheed Al-Maraj, gouverneur van de CBB, benadrukte het succes van het experiment. Hij liet weten dat het koninkrijk Bahrein door zal gaan met het inzetten van baanbrekende technologieën om het lokale financiële netwerk te verbeteren.

Rasheed Al-Maraj zei ook dat CBB in samenwerking met Alba, Bank ABC en JPMorgan’s Onyx, de inefficiënties die vandaag bestaan bij traditionele grensoverschrijdende betalingen wil aanpakken en wegwerken.

JPMorgan’s ONYX dochteronderneming is vastbesloten het voortouw te nemen bij de bouw van de volgende generatie verrekenings- en afwikkelingsinfrastructuur. De testen die succesvol zijn voltooid met Alba en Bank ABC zullen helpen om het JMP digitale valutasysteem verder te ontwikkelen voor toekomstig gebruik door zijn bankpartners.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.