JPMorgan, de Amerikaanse bank die voorheen altijd negatief was over Bitcoin, lijkt de zeilen bijgezet te hebben. De bank heeft zich onlangs namelijk positief uitgelaten over Bitcoin als alternatieve currency en concurrent van goud.

Er zijn dit jaar een aantal interessante ontwikkelingen geweest die JPMorgan heeft doen besluiten na te denken over Bitcoin. De CEO, Jamie Dimon, liet ziet zich in het verleden namelijk nog wel eens negatief uit over Bitcoin. Nu lijkt dit echter anders.

De stijging van Bitcoin dit jaar zou namelijk wel eens doorgezet kunnen worden zolang bitcoin blijft concurreren met goud. Bitcoin is nu nog een relatief kleine asset in vergelijking met goud, maar dit betekent ook dat de rek er nog niet uit is. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Een van de belangrijkste redenen van JPMorgan om met Bitcoin bezig te zijn is het sentiment van millennials rondom Bitcoin. De bank gaat ervan uit dat Bitcoin de voorkeur heeft voor deze jongere generatie en dat het daarom in de komende jaren de rol van goud over zou kunnen nemen als alternatieve currency. JPMorgan:

The potential long-term upside for bitcoin is considerable as it competes more intensely with gold as an ‘alternative’ currency we believe, given that Millenials would become over time a more important component of investors’ universe

Potentie van Bitcoin

Zover is het overigens nog niet. De goud markt bedraagt zo’n 2,6 biljoen. Om ook maar in de buurt van deze grootte te komen zal Bitcoin minstens x 10 moeten gaan in de komende jaren. Dit betekent dat als Bitcoin ook maar in de buurt komt van deze omvang het al een aantal keren over de kop zal gaan.

Ook de recente ontwikkelingen zoals de aankondiging van PayPal die cryptocurrency accepteert en de investeerders zoals Grayscale en stone Ridge die investeren in Bitcoin zorgen voor vertrouwen.

Al met al is er met deze ontwikkeling bij JPMorgen weer een grote partij bijgekomen die positief nadenkt over Bitcoin. Dit is nodig om verdere adoptie te stimuleren is is dan ook positief nieuws.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.