Leestijd: < 1 minuut

Meest recente update: 2 maart 2022 by Kaj

De laatste twee maanden zijn niet al te opbeurend geweest voor de cryptomarkten. Cardano (ADA), ooit de derde gerangschikte munt naar marktkapitalisatie, verloor bijna 50% prijs sinds zijn ATH op 2 september. Maar het vertoont nu weer tekenen van herstel. Is ADA op weg naar de $3?

Cardano op weg naar $3?

Nu Cardano’s schalingsoplossing Hydra dichter bij zijn release komt, richt de markt haar ogen weer op de als zesde gerangschikte altcoin. Slaagt ADA er opnieuw in een prijsstijging van 150% uit te slepen, zoals in juli-augustus? 

Na drie opeenvolgende maanden van verlies te hebben opgetekend, brak ADA op 16 november onder de 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Deze heeft de afgelopen maanden als een essentieel weerstandsniveau gefungeerd. Ook bleef het onder 50-daags voortschrijdend gemiddelde, dit is een typisch teken van overselling.

De activiteiten op de Cardano blockchain trokken in november flink aan, met een 4x groei in dagelijks actieve adressen tot 216.000. Ook de maandelijkse transacties groeiden met 75,8% tot 4,62 miljoen in november, een maandelijkse ATH voor de munt, terwijl het aantal adressen in een vlot tempo groeide, met een gemiddelde van 216.000 dagelijks actieve adressen, vier keer meer dan de vorige maand.

Deze week veerde ADA op van het lagere $1.22 niveau en boekte een dagelijkse winst van 5.54%. Op het moment van schrijven ligt de koers in de buurt van $1.31. De stijging dor het nieuws over de lancering van Cardano’s layer-2 schalingsoplossing Hydra. Het Hydra team heeft deze week zijn tweede pre-release, end-to-end Cardano node integratie, gelanceerd.

Met ADA’s herstel vanaf de $1.22 zone, brak zijn Relative Strengthe Index eindelijk los van de driedubbele bodem neerwaartse trend. De volgende belangrijke weerstand voor de valuta ligt bij de $1.37 markering, dit kan het herstel verder versterken. Dus, zou ADA eindelijk de rally van juli-augustus kunnen herhalen?


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.