Garri Kasparov is een van de bekendste schaakgrootmeesters van zijn tijd. Hij werd in 1985 de jongste grootmeester ooit op 22-jarige leeftijd en stond gedurende 19 jaar bijna constant op eerste plaats van de wereld ranglijst. 

Na zijn schaakcarrière is hij de politiek in gegaan en zet hij zich daarnaast in voor mensenrechten. Schaak is het spel van de intelligentie en het is dan ook interessant om een grootheid in de sport over Bitcoin te horen praten. 

Uit een recent interview van Forbes met Kasparov blijkt bovendien dat hij zeer postief is over Bitcoin en de cryptocurrency wereld in het algemeen. Hij bracht enkele interessante punten ter sprake.

Over de rol van Bitcoin en cryptocurrency en mensenrechten

Kasparov vindt dat nieuwe technologie niet goed of slecht is, het hangt af van wie het gebruikt. Ditzelfde gaat op voor cryptocurrency. Op dit moment komt vooral de negatieve kant onder de aandacht. De angst dat je geld gestolen wordt bijvoorbeeld, maar die angst is volgens Kasparov “overrated”. Over de positieve kant van het verhaal:

“It allows for more personal control for individuals at a time where more and more of ellements of our lives are controllerd either by the state, corporations or ouside parties that may somehow have a clandestine agenda”

Kasparov geeft bovendien aan dat het ‘normaal’ is dat een overheid een bepaalde macht heeft zoals het bijdrukken van geld maar dat dit snel uit de hand kan lopen zoals dat nu het geval is. Als dat het geval is, is het logisch dat mensen naar alternatieven gaan zoeken zoals Bitcoin. “Je weet nooit hoeveel geld de Fed morgen weer bijdrukt en wat dit gaat doen voor je spaarrekening”.

“The good thing about bitcoin is that you know exactly the number – the magic number of 21 million.”

Ook wordt ons dagelijkse leven steeds meer beïnvloed door grote bedrijven en bezitten ze steeds meer van onze gegevens. Kasparov verwacht dat de populariteit van Bitcoin en cryptocurrency geleidelijk zal toenemen, omdat dit de kans biedt een beetje van deze controle terug te krijgen.

Het is duidelijk dat Garri Kasparov een voorstander is van Bitcoin. Hij deed deze uitspraken als voorzitter van de Human Rights Foundation en het is interessant om te lezen dat ook Bitcoin en cryptocurrency in beeld zijn bij dit soort organisatie als mogelijke oplossing.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.