Kava is een interessant project uit de DeFi wereld, Decentralized Finance. Deze nieuwe financiële wereld groeit snel en het is de bedoeling van Kava om deze groei omhoog mee te pakken. 

In dit artikel kijken we naar Kava, de toekomst voorspelling en Kava koers verwachting. Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk een beter beeld over de Kava crypto en kun je beter beslissen of het een goede aanvulling is voor je portfolio.

Wat is Kava?

Kava is een ‘leenplatform’ waarop je leningen kunt afsluiten. Het grote verschil tussen traditionele leenplatformen en Kava is dat het volledig decentraal is. Het gaat in dit geval over ‘collateralized loans’, wat betekent dat er ‘geld’ gestort moet worden als onderpand om geld te kunnen lenen. Je lening is hierdoor gedekt door een gedeelte eigen inbreng van gebruikers in dit verlaagd de risico’s aanzienlijk. 

In het geval van Kava kun je op dit moment Binance coins storten op het platform. Jij als geldverstrekker krijgt rente over je storting en iemand anders kan dit lenen. Deze lening wordt ‘uitbetaald’ in de vorm van USDX, een stablecoin.

Het lijkt in die zin ook wel op Maker DAO met als grote verschil dat Kava in theorie iedere cryptocurrency op het platform kan plaatsen als onderpand en niet alleen Ethereum.

Het platform is in juni 2020 gelanceerd en daarom nog relatief nieuw. Op het moment van schrijven kun je daarom alleen nog de Binance coin uitlenen aan het platform, maar ook Bitcoin, XRP, Ethereum en Atom staan op de planning.

Kava statistieken
Kava statistieken

KAVA Token

Het Kava netwerk is gemaakt op Cosmos als een Proof of Stake blockchain. Het is dan ook mogelijk om ‘aandelen’ in het netwerk te kopen in de vorm van KAVA en dit te staken voor een beloning.

Door KAVA te bezitten heb je praktisch eigenaar van een gedeelte van het netwerk. Hiermee kun je nieuwe KAVA verdienen door het te gebruiken om te staken. Ook heb je een gedeelte van het stemrecht in handen. Je kunt hiermee dus bepalen welke nieuwe ontwikkelingen er uitgevoerd moeten worden. 

Kava koers verwachting

Het leenplatform is geen nieuw idee, er zijn meerdere projecten die ditzelfde maken. Het grote verschil met Kava is ten eerste dat het een DeFi project is. Er is geen centrale entiteit van wie je geld leent, je leent van de andere gebruikers op het platform. Kava is het netwerk dat decentraal deze leningen regelt.

Je hoeft hierdoor geen hoge woekerrentes meer te betalen aan een bank en hebt bovendien ook zelf de kans om je geld / cryptocurrency uit te lenen. Hiervoor ontvang jij de rente en dit kan aardig oplopen zodra de leners het platform weten te vinden.

Een ander groot verschil tussen Kava en andere DeFi leningsplatformen is dat Kava de eerste is die daadwerkelijk alle cryptocurrency kan toevoegen als onderpand. Maker heeft zoals gezegd alleen de mogelijkheid om Ethereum en ERC-20 coins te gebruiken. Bij Kava kan iedere cryptocurrency op termijn uitgeleend worden en het doel is ook om zo snel mogelijk het netwerk te vullen met meerdere crypto’s. 

Al met al lijkt, helemaal met de opkomst van DeFi projecten, dat het project een goede toekomst heeft. Dit leidt dan ook tot een positieve Kava koers verwachting.

Historische Kava koers

De Kava ICO werd gehouden in oktober 2019 en er werd $3 miljoen opgehaald. De token prijs was toen $0,46 per KAVA. De actuele Kava koers vind je hieronder. 

Kava prijs voorspelling 2020 – 2026

De Kava prijs voorspellingen lopen ver uiteen. Over het algemeen is het sentiment rondom Kava positief en dit is ook terug te zien aan de koers voorspellingen voor de toekomst. Weet het platform veel nieuwe gebruikers en (uit)leners naar het platform te trekken dan kan het hard gaan met de Kava koers.

2020: $4,54
2021: $5,34
2022: $6,86
2023: $7,86
2024: $9,07
2025: $9,16
2026: $11,56

Kava kopen

Heb je besloten dat de Kava crypto coin een interessante toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je Kava kopen op enkele van de grootste exchanges ter wereld. Binance is de bekendste en je kunt hier ook direct Binance coin kopen om uit te lenen aan het platform. Heb je nog geen account op Binance? Maak die dan snel hier aan.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
  3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.