Starbucks, een van de grootste koffie bedrijven ter wereld, maakt het mogelijk voor haar klanten om te betalen met bitcoin. Hiervoor gebruikt het bedrijf de digitale wallet van Bakkt en dit brengt bitcoin weer een stap dichter in de buurt van de grote menigte.

Betalen met cryptocurrency voor je koffie

Het programma bij Starbucks dat voor de digitale betalingen moet zorgen is uitvoerig getest door een groep van 500.000 klanten. Deze klanten hebben vroegtijdig toegang gekregen tot de betaalmogelijkheid en hebben met de wallet van Bakkt hun koffie kunnen kopen. Inmiddels is de applicatie gewoon te downloaden in de playstore. 

Dat een bedrijf als Starbucks bitcoin accepteert als betaaloptie is goed nieuws. Het is namelijk geen kleine speler die de waarde van bitcoin accepteert en omarmt. Het bedrijf heeft in totaal ongeveer 33.000 winkels en een omzet van $ 26,5 miljard in 2019. 

Er is nauw samengewerkt tussen Starbucks en de ontwikkelaars van Bakkt. Hiermee wil het bedrijf een goed werkend betaalnetwerk maken voor o.a. bitcoin dat klaar is voor de toekomst. Meer mogelijkheden voor betalingen, maar vooral ook een manier om gemakkelijk de digitale valuta van klanten om te zetten in ‘cash’ om te gebruiken.

Niet alleen Starbucks, maar ook andere bedrijven kondigden onlangs aan bitcoin te accepteren. Tesla Inc. is hiervan misschien wel het bekendste voorbeeld. Het is nu namelijk mogelijk om een Tesla te kopen direct voor Bitcoin. Het bedrijf liet bovendien weten dat het de bitcoin zal bewaren en niet zal converteren naar de dollar. Hoe dit precies gaat bij Starbucks is niet duidelijk.

Steeds meer bedrijven zoeken in technologie oplossingen voor betalingen van klanten. De digitale wereld wordt alsmaar groter en het is dan ook logisch dat bedrijven willen innoveren en cryptocurrency past goed in dit plaatje. Of mensen hun bitcoin ook daadwerkelijk gaan omwisselen voor een bakkie pleur is echter nog maar de vraag. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.