Onlangs liet KPMG weten te komen met een nieuwe blockchain oplossing voor het meten en rapporteren van de uitstoot van broeikasgassen (emissie). De Climate Accounting Infrastructure (CAI) wordt gebruikt om de uitstoot van bedrijven in de gaten te houden. De data kan onder andere gebruikt worden in een risk assessment. 

KPMG is een Internationale accountants- en adviesorganisatie met ruim 200.000 medewerkers. Het behoort tot de bekende ‘Big Four’ en heeft wereldwijd een omzet van bijna $30 miljard gehaald in 2019.  

De verwachting is dat bedrijven over de hele wereld meer zullen doen aan het rapporteren van hun duurzame en milieuvriendelijke beleid om tegemoet te komen aan de verwachtingen van investeerders. 

Door het gebruik van CAI kunnen bedrijven niet alleen een beter beeld krijgen over hun uitstoot, maar dit ook beter rapporteren aan de stakeholders. Het voldoen aan de regelgeving wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Bovendien wordt de CAI geïntegreerd met de bestaande systemen van organisaties om een zo’n transparant en betrouwbaar rapport te kunnen garanderen.

Om de Climate Accounting Infrastructure op de markt te brengen werkt KPMG samen met enkele grote spelers uit technologie en klimaatwereld. Met de aanvraag van dit nieuwe patent probeert KPMG in de opkomende emissie- en duurzaamheidsmarkt voet aan de grond te krijgen. Het doel is om voorop te lopen in oplossingen voor complexe bedrijfsuitdagingen.

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency