Op het gebied van cryptocurrency zijn er diverse exchanges waar je uit kunt kiezen, en de Kraken Exchange is er hier één van. Als je een beetje bekend bent met cryptovaluta, zul je vast wel eens van deze naam gehoord hebben. Immers is dit één van de grootste digitale beurzen van dit moment. Alhoewel ze bekend staan als een exchange die tot het midden segment behoort qua grootte, zijn ze op het gebied van BTC/EUR wel één van de grootste exchanges van dit moment. Vooral in Europa is de Kraken Exchange bijzonder geliefd.

Mocht je minder bekend zijn met de Kraken Exchange, geen nood: in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de Kraken Exchange. Wie weet raak je wel zo geïnspireerd dat je zelf jouw geluk gaat beproeven op deze digitale beurs. Want er is een hoop mogelijk op het gebied van cryptocurrency, mits je het slim aanpakt.

Wat is de Kraken Exchange?

De Kraken Exchange is een digitale beurs die zich richt op cryptocurrency. Eén van de meest genoemde voordelen van cryptomunten is het feit dat er geen derde partij, zoals een bank, nodig is. Je handelt van man tot man, maar hierdoor kunnen vraag en aanbod flink uit elkaar liggen. Cryptocurrency exchanges brengen vraag en aanbod bij elkaar. 

Je kunt op deze digitale handelsbeurs handelen in meerdere soorten cryptovaluta. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash. Ook kun je hier Bitcoin kopen met reguliere valuta zoals euro’s. Omdat de Kraken Exchange over de meest liquide markt beschikt, is dit hier voordeliger dan bij andere exchanges. Vandaar dat ze de grootste BTC/EUR exchange zijn van dit moment.

Hoe werkt de Kraken Exchange?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bitfinex exchange is het bij de Kraken Exchange niet mogelijk om gratis een demo te proberen. Om aan de slag te gaan op deze digitale handelsbeurs dien je dus een account aan te maken. Gelukkig is dit snel en eenvoudig uit te voeren, zodat je vlug aan de slag kunt gaan. 

Ten eerste zoek je de pagina op waar je jouw profiel aan gaat maken. Op dergelijke sites staat dit altijd goed aangegeven, want deze exchanges willen maar wat graag nieuwe klanten aantrekken. Je hebt waarschijnlijk wel vaker een account aangemaakt op een site, dus je weet ongeveer wel welke gegevens je in zult moeten vullen: e-mail adres, user name en een uniek wachtwoord. Er wordt verificatie gestuurd naar je e-mail adres. Wanneer je deze bevestigd hebt, kun je aan de slag op de Kraken Exchange. 

Op de Kraken Exchange heb je de mogelijkheid om je cryptomunten zowel te verkopen als te kopen. Als je dit slim aanpakt, kun je flink verdienen aan de constante push en pull qua vraag en aanbod. Een andere mogelijkheid die je hebt is om je cryptovaluta uit te lenen. Logischerwijs doe je dit tegen een aangename rente, zodat je ook op deze wijze kunt verdienen aan je cryptomunten. Handelen in euro’s (fiat) is mogelijk, maar niet voor iedere vorm van cryptocurrency. Al je valuta, zowel de cryptocurrency als normale valuta zoals euro’s, bewaar je in jouw digitale wallet

Crypto masterclass
Crypto masterclass

De geschiedenis van de Kraken Exchange

In 2011 werd de Kraken Exchange opgericht. Het idee ontstond nadat de oprichter van Kraken een bezoekje bracht aan Mt. Gox, toentertijd één van de eerste cryptovaluta exchanges. Zij waren recent negatief in het nieuws gekomen omdat hun exchange op het gebied van veiligheid te wensen overliet. Sowieso was het nieuws rondom Mt. Gox louter slecht: als één van de eerste exchanges waren de meeste medewerkers onervaren op dit vlak en ook management pakte de zaken niet slim aan. Het zal je niet verbazen dat het doek daarna definitief viel: Mt. Gox ging uiteindelijk failliet in 2014.

De Kraken Exchange leerde van de fouten van Mt. Gox en stapte in het vacuüm dat deze cryptocurrency exchange achterliet. Jesse Powell, de oprichter, had na zijn bezoek aan Mt. Gox al snel door dat het niet lang meer zou duren voordat deze exchange definitief om zou vallen, en hij zag dan ook mogelijkheden. Hij begon het idee van de Kraken Exchange uit te werken gedurende 2011, waarna deze in 2013 werd uitgebracht na twee jaar rigoureus testen en ontwikkelen. Al snel groeide de Kraken Exchange uit tot één van de grootste en meest gebruikte cryptocurrency exchanges van het afgelopen decennium. 

Hoe veilig is de Kraken Exchange?

Hoeveel stappen er ook gemaakt zijn op het gebied van cryptocurrency en exchanges, nog altijd heeft cryptovaluta op het gebied van veiligheid een slechte naam. Zonde, want er is veel vooruitgang geboekt op dit gebied. Ook de Kraken Exchange blijft altijd vooruitstrevend op dit vlak, zodat je als gebruiker er zeker van bent dat je met een gerust hart kunt handelen. Cryptocurrency is nog altijd zeer gewild onder hackers en andere kwaadwillenden. Goede bescherming is daarom essentieel. Cryptocurrency exchanges willen logischerwijs geen klanten verliezen, dus ook zij zijn er bij gebaat goede bescherming te bieden.

Daarom houdt de Kraken Exchange altijd een oogje in het zeil als het gaat om de veiligheid van de gebruikers. Ten eerste kun je zelf een stap ondernemen om je veiligheid te vergroten: 2-factor authenticatie. Je krijgt hierdoor een extra stap erbij wanneer je inlogt op de site. Niet alleen moet je jouw wachtwoord invoeren, maar je krijgt tevens een code per SMS die dient ter verificatie. Pas nadat je deze code op de site invoert raak je daadwerkelijk ingelogd. Dit maakt het vele malen moeilijker voor anderen om op jouw account in te loggen. 

Maar ook op andere manieren zorgt de Kraken Exchange er voor dat jouw veiligheid gewaarborgd wordt. Zo beschikt deze digitale handelsbeurs over een eigen veiligheidsteam die continu de site in de gaten houdt. Bij opvallende activiteiten wordt er ingegrepen. De servers van de Kraken Exchange zijn voorzien van strenge (gewapende) beveiliging, zodat ook in real life niets kan gebeuren. Tot slot is er een team aanwezig dat constant op zoek is naar gaten in de site die gevoelig zijn voor hackers. Wanneer deze gevonden worden, worden ze gelijk gedicht. Zo blijft de veiligheid van de Kraken Exchange altijd op het gewenste niveau. En daar heb jij als klant profijt van!

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?