Leestijd: 2 minuten

Charlie Munger, de legendarische investeerder en vice-voorzitter van Berkshire Hathaway, is duidelijk niet blij met de krankzinnige booming cryptomarkt. In een toespraak tot Australische beleggers op de Sohn Hearts and Minds conferentie op vrijdag 3 december, maakte Munger een paar harde opmerkingen over cryptocurrencies.

Munger gaat nooit deelnemen aan krankzinnige booming cryptomarkt

Afgelopen vrijdag was de legendarische investeerder Charilie Munger aanwezig bij de Sohn Hearts and Minds conferentie. Tijdens zijn gesprek met Dr Mark Nelson van hedgefonds Caledonia, zei Munger dat hij nooit zal deelnemen aan de “krankzinnige” booming cryptomarkt.

De legendarische belegger zei dat het huidige klimaat nog krankzinniger is dan de dot-com bubbel. In het gesprek liet hij duidelijk weten dat hij nooit een cryptocurrency zal kopen. Hij voegde eraan dat de mensen die cryptocurrencies creëren, niet aan de klant denken, maar alleen aan zichzelf denken. Het liefst wou hij dat cryptocurrencies nooit waren uitgevonden.

Munger vertelde dat hij er gewoon niet tegen kan om mee te doen aan deze krankzinnige booming cryptomarkt. Op de een of andere manier lijkt de hausse te werken, want ineens wil iedereen wil meedoen. Maar Munger heeft een andere instelling, hij wil zijn mijn geld verdienen door mensen dingen te verkopen die goed voor hen zijn, niet dingen die slecht voor hen zijn.

Opmerkelijk is dat Charlie Munger ook China’s beslissing steunt om crypto-activa volledig te verbieden. Hij vindt dat de Chinezen de juiste beslissing namen door ze gewoon te verbieden.

Het is niet de eerste keer dat Munger zijn afkeer van het digitale goed uitspreekt. In mei vertelde hij in een vraaggesprek op Berkshire’s jaarlijkse aandeelhoudersvergadering: “Natuurlijk haat ik het Bitcoin succes”.

“Ik ben niet blij met een munteenheid die zo handig is voor ontvoerders en afpersers enzovoort, en ook niet met het zomaar uitdelen van je extra miljarden dollars aan iemand die net uit het niets een nieuw financieel product heeft uitgevonden,” ging hij verder.

Hij vindt de hele verdomde ontwikkeling walgelijk en in strijd met de belangen van de beschaving. Dat is nog eens klare taal van Charlie Munger!


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.