Volgens de CEO van de KuCoin exchange, Johnny Lyu, is er zo’n $204 miljoen teruggehaald sinds 1 oktober. Ook is er een verdachte in beeld met veel bewijzen. De politie is ingeschakeld om actie te ondernemen.

Op 25 september kwam naar buiten dat de KuCoin exchange slachtoffer was geworden van een hack. Er werden gigantische hoeveelheden cryptocurrency gestolen. Ruim 1000 BTC, bijna 15.000 BSV, tienduizenden Litecoin, Stellar Lumen en andere cryptocurrency. Ook werd er ruim 18 miljoen Ripple buitgemaakt.

Samen met andere exchanges en de politie wist KuCoin een groot gedeelte van de tegoeden terug te krijgen. Doordat de transacties over de blockchain gedaan werden was het eenvoudig te achterhalen op welke exchanges de hacker het probeerde te verkopen. Dit is tijdig stopgezet.

De hacker probeerde ook tegoeden te verkopen via decentrale exchanges en dit is met ruim $17 miljoen aan cryptocurrency gelukt. Deze transacties zijn echter ook goed te volgen dus de CEO van KuCoin heeft er vertrouwen in dat de verdachte opgepakt wordt en daarmee dat de tegoeden terugkomen waar ze horen. Johnny Lyu zegt hierover het volgende:

After a thorough investigation, we have found the suspects of the Kucoin Security Incident with substantial proof at hand. Law enforcement officials and police are officially involved to take action. With great support from our partners in the industry, another $64 million in assets are now out of the control of the suspicious addresses, bringing the total value to $204 million since Oct 1.

Er zijn geen gegevens van de hacker vrijgegeven en het blijft daarom afwachten wie erachter zit. De verwachting is dat we dit snel zullen horen. Dit was ook het geval met de Twitter hack van een tijdje terug