De KuCoin exchange gevestigd in Singapore is slachtoffer geworden van een flink hack. Volgens de berichten is er namelijk voor ongeveer $150 miljoen verdwenenen uit de ‘hot wallets’. Dit zijn de wallets die gebruikt worden om de directe transacties op de exchange te kunnen doen. Deze worden gebruikt voor tijdelijke opslag in tegenstelling tot de cold wallets. Je kunt hier meer lezen over het verschil tussen hot en cold wallets.

Na een aantal grote opnames van de hot wallet werd een onderzoek gestart en al snel kwam de exchange erachter dat de tegoeden verdwenen waren. Onder andere Bitcoin en ERC-20 tokens zijn buitgemaakt. Het lijkt erop dat de hacker dit al probeert te verkopen via Uniswap.

Bij het verkopen van zo’n grote hoeveelheid cryptocurrency komt er meer bij kijken dan het verkopen. Het moet ook nog ‘witgewassen’ worden om het ook uit te kunnen geven. Het ‘voordeel’ van diefstal op de blockchain is dat iedere transactie gevolgd kan worden. Er zijn dan ook al enkele exchanges geweest die de gestolen tegoeden van KuCoin op hun platform bevroren hebben.

Decentrale exchanges

Bij dit soort grote hacks is de vraag hoe de hacker zijn tegoeden zal innen. De decentrale exchanges kunnen hierbij een interessante rol gaan spelen. De verwachting is namelijk dat in de toekomst steeds meer privacy features toegevoegd zullen worden.

De vraag is dan ook of in de toekomst gestolen crypto wel bevroren kan worden als het gebeurt op decentrale exchanges. Zorg ervoor dat jij je tegoeden in ieder geval niet te lang op een exchange hebt staan. Alleen hierdoor weet je zeker dat je zelf geen slachtoffer wordt. Heb je nog geen hardware wallet? Dan kun je die hier aanschaffen.

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency