De meeste projecten streven zelf een ‘hoger doel’ na. Het verbeteren van de wereld van de blockchain of bijvoorbeeld het betalingsnetwerk. Het doel van Kusama is anders, namelijk het verbeteren van het Polkadot netwerk. Je kunt Kusama wel zien als het ‘kanarie netwerk’ van Polkadot.

In dit artikel schrijven we over Kusama. We gaan in op de KSM koers en bekijken de Kusama koers verwachting. Hiermee hopen we je te helpen een antwoord te formuleren op de volgende vraag: “Is Kusama een goede investering?”.

Wat is Kusama? (KSM)

Kusama is het kanarie netwerk van Polkadot. Vroeger werden kanaries in de mijnen gebruikt om giftige gassen op te sporen. Zolang de kanarie rechtop bleef zitten was alles veilig. Gebeurde er iets met de kanarie?  Dan wist iedereen dat dat ze weg moesten en het probleem moesten verhelpen. Dit is in feite precies waar Kusama voor in het leven is geroepen.

Kusama is gebaseerd op dezelfde code als Polkadot en functioneert in feite als test netwerk. Ontwikkelaars kunnen op een goed werkende Kusama blockchain hun producten uittesten en klaarmaken voor het grote publiek op Polkadot. Je kunt dit eigenlijk ook wel vergelijken met Bitcoin en Litecoin

Litecoin lijkt wat de code betreft erg op Bitcoin en de applicaties zouden dus op elkaars blockchain kunnen werken. Toch zijn het twee verschillende projecten welke beide al jaren bestaan.

Kusama is wel meer dan een testnet alleen, het is het platform waar actief aan research en development wordt gedaan. Alle nieuwste tools op de betreffende blockchains worden op Kusama gemaakt en dit maakt dat het snel groeit.  

Op het netwerk heb je dezelfde soorten gebruikers als op de Polkadot blockchain, namelijk bouwers, onderhouders en investeerders. De bouwers ontwikkelen de nieuwe features en de onderhouders stellen met behulp van Proof of Stake het netwerk veilig en ontvangen hiervoor een vergoeding. Dit maakt het een interessant project voor investeerders. Het geschatte rendement van Nominateed Proof of Stake is ongeveer 3,65% p/j op Kusama.,

Kusama koers verwachting

Kusama is anders dan de meeste projecten die we voorbij zien komen. Het is bedoeld als testnet voor Polkadot met echte waarde op het netwerk. Hierdoor wordt Polkadot ontzien doordat de test projecte nu op een ander netwerk draaien en krijgt de Kusama blockchain toch waarde door al deze nieuwe gebruikers.

Het biedt ontwikkelaars een relatief veilige omgeving om ‘te spelen’ met de Polkadot blockchain en het biedt investeerders de mogelijkheid te speculeren op dit netwerk. Al met al maakt dit Kusama een interessant project en zeker anders dan de meeste projecten. Dit kan dan ook, helemaal als het ook goed gaat met Polkadot, positief uitpakken voor de Kusama koers verwachting. Hieronder zie je de live Kusama koers in euro.

Kusama prijs voorspelling 2020 – 2026

De Kusama verwachting gaat redelijk gelijk op met de Polkadot voorspellingen en dat is natuurlijk logisch. Weet Polkadot de interesse te wekken van ontwikkelaars dan zullen al deze mensen eerst op het Kusama netwerk starten en waarde toevoegen.

Als we de Kusama prijs voorspellingen voor de toekomst erbij pakken zien we dan ook dat de verwachtingen van beide projecten aardig op elkaar lijken wat betreft de groei. Hieronder vind je een overzicht met de Kusama voorspellingen.

2020: $ 92,16 ($ 99,32)
2021: $ 107,29
2022: $ 128,15
2023: $ 162,29
2024: $ 176,73
2025: $ 181,68
2026: $ 229,18

Hoe Kusama kopen?

Wil je Kusama kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?