Leestijd: 2 minuten

Een groot deel van de Australiërs is erg geïnteresseerd in de markt van de bitcoin. Uit een survey, afgenomen onder 1000 werkende mensen in Australië, komt zelfs dat een op de vier Australische mensen een deel van hun inkomen wel in bitcoin zou willen ontvangen.

Groot vertrouwen in bitcoin

24% van de Australiërs zou geïnteresseerd zijn in het ontvangen van een deel van hun salaris in bitcoin. Dit komt neer op ongeveer 4,6 miljoen Australiërs. Een kleine 13% vertrouwt de koersschommelingen van de digitale munt niet genoeg, waardoor ze niet veel vertrouwen in de bitcoin hebben. Dan is er ook nog de grootste groep, van wel 55% die aangeeft niet geïnteresseerd te zijn in betaling in cryptocurrency. De laatste 8% kan het zich niet veroorloven om betaald te worden in een cryptomunt, omdat ze al hun geld beschikbaar moeten hebben om het einde van elke maand te halen.

Deze getallen komen uit een onderzoek gedaan door Finder. Dit onderzoek is gedaan naar aanleiding van een ontwikkeling in de manier van uitbetalen in hun eigen bedrijf; als onderzoeker bij Finder kan je tegenwoordig een deel van je salaris in een cryptocurrency laten uitbetalen. De enquête maakt ook onderscheid tussen geslacht en leeftijd. Zo is er een grote interesse te zien in Generatie x (geboren tussen 1961 en 1980), maar ook onder de wat jongere millennials (1980-2000). Van gen Z is 22% positief, tegenover 19% van de millennials. Generatie Z, jonger dan de millennials staat met 13% op een derde plek. De babyboomers zijn echter als enige totaal nog niet warm gemaakt door een betaling in bitcoin: slecht 1% zou hier open voor staan.

Enthousiasme voor de bitcoin is er vooral in de rijkere kringen. Dit is te verklaren door het feit dat zij meer financiële ruimte hebben voor investeringen en het aankunnen om risico’s te nemen. Ook zijn mannen over het algemeen optimistischer dan vrouwen.

Redenen voor het verlangen naar het ontvangen van loon in een cryptomunt in plaats van ‘normaal’ geld verschillen sterk per persoon. Zo gelooft 14% van de ondervraagden, die positief staan tegenover het ontvangen van bitcoin, dat de munt in waarde omhoog gaat. Daardoor zou hun loon er praktisch gezien ook op vooruitgaan. Het motief van een kleinere groep van 10% zou de bitcoin willen, omdat het hen helpt actief te worden op de cryptomarkt voor de belastingbetalingen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.