Wanneer je begint met het handelen in Cryptocurrency kom je er al snel achter. Je moet op enorm veel plekken een account aanmaken. Verschillende exchanges, een aantal chats om op de hoogte te blijven van het nieuws en noem het maar op. De valkuil is hier al snel om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Lekker makkelijk onthouden, maar veilig is dit alles behalve. Met wachtwoorden beheren en wachtwoorden opslaan met een password manager is dit zelfs nog makkelijker en een stuk veiliger. In dit artikel lees je alles over LastPass.

Wat is LastPass?

Lastpass is een programma waarmee je je wachtwoorden beheren kunt. Het biedt een kluis waar je al je wachtwoorden veilig kunt opslaan en kunt gebruiken voor het internet. Lastpass is een extensie die je kunt gebruiken in bijvoorbeeld de Chrome browser, of de Brave Browser die ik gebruik. Je kunt in de Lastpass kluis al je wachtwoorden veilig bewaren en gebruiken wanneer je ergens moet inloggen. De extensie vult zowel je gebruikersnaam en je wachtwoord in op de plek waar je dit normaal gesproken zelf moet doen. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je minder invul werk hebt.

Hoe werkt Lastpass?

Je kunt Lastpass zien als een kluis voor al je wachtwoorden. Je maakt bij het aanmelden bij Lastpass een hoofdwachtwoord aan. Dit is de toegang tot je kluis. Dit hoofdwachtwoord maak je een enorm moeilijke. Veel willekeurige woorden met letters, cijfers en noem het maar op. Het belangrijkste is dat dit een wachtwoord is dat alleen jij weet natuurlijk. Vervolgens kun je met dit wachtwoord inloggen op Lastpass en kun je websites toevoegen aan je kluis in de extensie in je browser. Zodra al je wachtwoorden opgeslagen zijn in je kluis hoef je dus nog maar 1 wachtwoord te onthouden. Dit zorgt ervoor dat je wel op bijvoorbeeld iedere exchange, ieder email adres en iedere chat een ander, moeilijk wachtwoord kunt bedenken. Je hoeft ze toch niet meer uit je hoofd te weten. Dit verhoogd de veiligheid van jouw online accounts aanzienlijk.

De valkuil waar veel mensen tegenwoordig intrappen is dat ze een ‘moeilijk’ wachtwoord bedenken en dit overal gebruiken. Bij een datalek op een bepaalde website, is gelijk ieder account waar je dit gebruikt in gevaar.

LastPass wachtwoord generator

Lastpass random generator

Om het nog veiliger te maken heeft Lastpass een wachtwoord generator. Dit genereert voor jou een veilig wachtwoord dat aan alle eisen voldoet, zoals hoofdletters en cijfers. Je kunt zo jouw eigen bedachte wachtwoord vervangen met deze nieuwe, dan weet je zeker dat je wachtwoord veilig is. Een gegenereerd wachtwoord ziet zoals op bovenstaande afbeelding.

Je kunt je voorstellen dat dit soort wachtwoorden een stuk lastiger zijn te achterhalen dan de wachtwoorden die iemand zelf bedenkt. Vaak is zo’n wachtwoord toch gebaseerd op iets dat deze persoon weet of meegemaakt heeft.

Lastpass instellen

Je wachtwoorden opslaan en zorgen dat dit veilig gebeurt is enorm belangrijk. Je zult de verhalen vast wel eens gehoord hebben van mensen die bestolen zijn op een exchange. Dit komt vaak doordat een van de wachtwoorden die ze gebruikt hebben prijs gemaakt is bij een hack. Je kunt nog zo’n goed wachtwoord op je exchange ingesteld hebben. Maar zodra je email adres gehackt wordt kan de boosdoener gemakkelijk je wachtwoord resetten en je Bitcoin stelen. Zodra je Lastpass gaat gebruiken doe je er dan ook goed aan even de tijd te nemen om dit goed in te stellen. Het duurt waarschijnlijk even, maar het is zeker de moeite waard.

Je kunt bij iedere exchange, email adres of andere website je wachtwoord resetten. Zodra je dit doet kun je een gegenereerd wachtwoord van Lastpass instellen als nieuw wachtwoord en dit toevoegen aan je kluis. Ieder online account heeft zo een uniek en zeer willekeurig wachtwoord dat moeilijk te achterhalen is. Samen met jouw enorm lastige hoofdwachtwoord zijn al je accounts een stuk veiliger.

Lastpass review

Lastpass bevalt erg goed. Het heeft even geduurd voordat ik alle wachtwoorden verandert had, maar het geeft me nu wel een vertrouwt gevoel. Al meerdere malen heb ik voorbij zien komen dat mensen zijn bestolen van hun Bitcoin doordat hun account gehackt was. 100% zeker kun je het nooit voorkomen, maar met Lastpass, een hardware wallet, een CRYPTOTAG en two factor authentication kom je een heel eind om je Bitcoin veilig te bewaren.

LastPass download

LastPass downloaden kan heel eenvoudig en kan ook gratis gebruikt worden. Op deze pagina vind je alle download pagina’s voor de verschillende browsers zoals Chrome en Safari. Gebruik je de Brave Browser? Dan kun je in je browser de Chrome extensie downloaden. Deze werkt ook in je Brave browser.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.