De Ledger Nano S is een van de veiligste manieren om je zuurverdiende Bitcoin en andere Cryptocurrency te bewaren. In de eerste helft van 2018 is er naar schatting van cyber security bedrijf Carbon Black zo’n 1,1 miljard dollar aan Cryptomunten buitgemaakt. Dit is natuurlijk heel erg zuur, maar had voorkomen kunnen worden. Door de enorme toename van online exchanges en Bitcoin gerelateerde diensten is het voor hackers uitkiezen geblazen wie ze nu zullen bestelen.

Online exchanges zijn goed voor ongeveer 27% van al de bestolen Cryptocurrency. Een cyber security expert van Carbon Black heeft zelfs aangegeven dat de benodigde apparatuur voor een dergelijke aanval gemiddeld een $224 dollar kost en vaak een klantenservice heeft. Wil je dus je Crypto’s veilig bewaren? Dan doe je er goed aan na te denken over een Ledger Nano S. In dit artikel geef ik mijn Ledger Nano S review.

Een Ledger Nano S is een hardware wallet waarop je de private key van je Bitcoin en andere Cryptocurrency kunt bewaren. Het grote voordeel van de Ledger Nano S is dat deze niet in verbinding staat met het internet. Hackers dienen dus fysiek over je Ledger wallet te beschikken, voordat ze bij je munten kunnen. Een hardware wallet is hierom een van de veiligste methodes om je Bitcoin te bewaren.

Ledger Nano S kopen

Hoe werkt de Ledger Nano S?

De Ledger Nano S is een hardware wallet in de vorm van een kleine USB stick. Deze USB stick wordt gebruikt om de private keys van bepaalde munten in op te slaan. Degene die beschikt over deze private keys is daadwerkelijk eigenaar van de munten. Wanneer je je munten op een exchange laat staan, vertrouw je erop dat de exchange goed past op jouw private keys. Maar zoals al vaak naar voren is gekomen, is dit niet zo veilig. 27% van alle munten die gestolen zijn in de eerste helft van 2018, zijn gestolen van exchanges.

Dit zijn grote doelwitten voor hackers, en hier maken ze dankbaar gebruik van. Hackers proberen de exchange, jouw email adres of je account gegevens te stelen om zo over je private key te beschikken. Wanneer ze deze eenmaal bemachtigd hebben kunnen ze met deze private key al je middelen versturen naar hun eigen wallet.

Om zeker te weten dat je middelen niet gestolen worden, kun je dus gebruik maken van de Ledger Nano S. Op deze hardware wallet sla je de private keys op van je Cryptocurrency. Vervolgens bewaar je de Nano Ledger zonder dat deze in verbinding staat met het internet. Dit betekent dat hackers fysiek over je Ledger wallet moeten beschikken om je private keys te stelen. Je kunt je voorstellen dat dit voor de hackers een te grote stap is om te nemen, waardoor jouw funds veilig zijn.

Om je middelen op te slaan dien je een wallet aan te maken vanuit je Ledger. Op deze manier beschikt de hardware wallet over de private key van de betreffende wallet. Vervolgens moet je bij iedere transactie een controle uitvoeren op je Ledger. Op deze manier kun je alleen beschikken over je middelen als je ook je Ledger Nano S in de buurt hebt.

Ledger confirm

Ledger Nano S supported coins

De Ledger Nano S is met tal van coins te gebruiken. Zo gebruik ik NEO in combinatie met de Ledger wallet en ook heb ik mijn ARK opgeslagen op dezelfde Ledger. Ik weet op deze manier zeker dat mijn munten veilig staan en daarnaast is het mogelijk om nog steeds gebruik te maken van de Proof of Stake functionaliteit van deze munten. Mijn middelen staan veilig opgeslagen en ik ontvang ook nog het passieve inkomen. Daarnaast kan je de Ledger nog voor veel meer munten gebruiken, zoals de Litecoin, Ripple en ERC-20 tokens van Ethereum. Ook Monero en EOS en nog veel meer.

Wat hierbij belangrijk is om te onthouden is dat op de Ledger Nano S maximaal tussen de 3 en 5 verschillende applicaties tegelijk geïnstalleerd kunnen worden. Beschik je over een relatief weinig verschillende cryptocurrency? Dan is de Ledger S zeer geschikt. Wil je echter meer dan 5 coins tegelijk bewaren? Dan doe je er goed aan dit artikel over de Ledger Nano X eens te lezen. Deze is iets duurder, maar heeft ook een groter geheugen. Er kunnen op de Ledger X wel tot 100 verschillende coins opgeslagen worden.

Ledger Nano S kopen

Wil je een hardware wallet kopen om je munten veilig te bewaren? Dan kan ik de Ledger Nano S ten zeerste aanbevelen. Ik maak er nu ongeveer een jaar dankbaar gebruik van en er is me nog nooit iets overkomen. Toen ik de Ledger Nano S kocht was er nog geen officiële aanbieder in Nederland, maar inmiddels kun je de Ledger Nano S kopen in Nederland bij veel verschillende aanbieders aanschaffen. Je bestelling is de volgende dag in huis en je beschikt altijd over een klantenservice mocht er iets mis gaan.

Ledger Nano S installeren

Top, je hebt je Ledger Nano S aangeschaft. Het enige wat je nu nog moet doen is je Ledger wallet configureren. Volg de onderstaande stappen en je bent zo klaar.

  • Plug je Ledger voor het eerst in de computer met de bijgeleverde USB-kabel. Je zult nu een uitleg ontvangen over hoe de Ledger werkt. Het knopje naar links is naar links, de rechter is naar rechts en beide knoppen tegelijk indrukken is een optie selecteren.
  • Bedenk een pincode. Deze gebruik je iedere keer als je wilt inloggen op een wallet of een transactie wilt doen.
  • Je zult nu 24 woorden over moeten nemen, dit is je recovery phrase. Wanneer je Ledger kapot gaat of wordt gestolen kun je deze code gebruiken om je wallets op een nieuwe Ledger te laden. Bewaar deze recovery phrase goed, want dit is je backup! De Cryptotag kun je hier uitstekend voor gebruiken. Met de Cryptotag kun je je recovery phrase bewaren op titanium, zodat het zelfs een brand of lekkage overleefd.
  • Je dient nu je code te verifiëren door twee willekeurige woorden die je net hebt opgeschreven te herhalen.
  • Installeer nu de Ledger Apps die je nodig hebt. Dit zijn de applicaties die je gebruikt om de Ledger te verbinden met de verschillende wallets. Je kunt ze zowel op de chrome browser installeren of op je computer.
  • In principe is je wallet nu klaar voor gebruik. Ga via de chrome browser naar de juiste applicatie (wallet) of via je desktop en verbind je Ledger met de computer. Zodra je nu de wallet opent en op de juiste applicatie drukt op de Ledger zul je toegang krijgen tot je wallet, waar je ook al je wallet adressen kunt vinden. Je kunt nu naar hartelust Bitcoin en andere munten storten op je Ledger, het staat veilig.

Ledger Nano S conclusie

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de Ledger Nano S. Het is een hardware wallet die eenvoudig is in gebruik maar enorm goed werkt. In het jaar dat ik de Ledger nu gebruik is er nooit iets gestolen en dat is ook precies de bedoeling. Bezit je nog niet zoveel Crypto? Dan is het misschien nog niet nodig om een Ledger aan te schaffen. Maar wanneer je iets meer bezit kan het al snel uit om dit veilig te bewaren. Het is een investering die je moet doen, maar er gaat niets boven de veiligheid van je Bitcoin. Zeker met het oog op de Bitcoin koers verwachtingen doe je er voor de langere termijn goed aan te kiezen voor een Ledger Nano S.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.