Het is erg belangrijk je Bitcoin veilig te bewaren. Korte tijd geleden was nog in het nieuws dat een CEO van een crypto exchange uit Canada overleden is met alle private Keys van de cryptovaluta op die exchange, z’n 145 miljoen dollar onbereikbaar geworden en iedereen zijn geld kwijt. Deze problemen zijn te voorkomen door de private keys van je Bitcoin en andere cryptovaluta in eigen beheer te hebben door ze bijvoorbeeld op te slaan op een hardware wallet. Met de komst van de nieuwe Ledger Nano X was dit nog nooit zo eenvoudig.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is een hardware wallet voor cryptocurrency. Dit betekent dat je het kunt gebruiken om je private keys op op te slaan. Wanneer je dit doet staan je private Keys los van het internet opgeslagen waardoor je niet/minder vatbaar bent voor hacks. Ook al komt iemand in je email adres of op je computer, zolang je crypto op de Ledger Nano X staat kunnen ze niet bij je investering.

Waar de Ledger Nano X zich onderscheidt van andere hardware wallets zoals de Ledger Nano S (lees daarover hier mijn review), is dat de Ledger Nano X geleverd wordt met een Bluetooth verbinding naast de USB kabel. Dit betekent dat je ook onderweg heel eenvoudig toegang kunt krijgen tot je Bitcoin door middel van een draadloze verbinding.

Meer opslag

Een andere verbetering aan de Ledger Nano X ten opzichte van andere hardware wallets is het geheugen. Op veel hardware wallets kunnen maar enkele cryptocurrencies opgeslagen worden door het beperkte geheugen. Met de Ledger Nano X is het mogelijk om wel tot 100 verschillende munten te bewaren tegelijkertijd.

Ledger Nano X beveiliging

Zoals gezegd werkt de Ledger Nano X goed om je Bitcoin en andere cryptocurrency te bewaren los van het internet. Daarnaast is het ook belangrijk om je hardware wallet goed te back-uppen. Het kan om welke reden dan ook voorkomen dat je je apparaat kwijt raakt of dat deze gestolen wordt. Het zou zonde zijn dat je dan ook direct je cryptovaluta kwijt bent. Om dit te voorkomen heeft ieder apparaat een 24 woorden recovery phrase. Dit zijn 24 willekeurige woorden die je goed moet bewaren. Ben je je Ledger Nano X kwijt? Dan kun je een nieuwe aanschaffen en met de recovery phrase alle data en daarmee je crypto’s weer op je nieuwe hardware wallet laden zodat je niets verloren bent.

Recovery phrase bewaren

Veel mensen bewaren hun recovery phrase op het bijgeleverde papier van Ledger. Dit is goed, want het staat zo niet in verbinding met het internet. Zorg dat je de 24 woorden niet op je computer bewaart en minimaal twee keer op schrijft op verschillende papieren.

Maar de beste plaats om je recovery phrase te bewaren is toch wel de cryptotag. Dit is een titanium plaat waar je je 24 woorden (recovery phrase) in kunt slaan met een hamer. Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen, waardoor je crypto zelfs bij een huidbrand nog veilig is. Je kunt de Cryptotag hier aanschaffen.

Ledger Nano X kopen

Wil je je crypto veilig bewaren? Dan doe je er goed aan een hardware wallet aan te schaffen. Een Ledger Nano X kopen doe je gemakkelijk bij deze Nederlandse partij. Goede service, een Nederlandse helpdesk en een officiële partner van Ledger. Je doet er goed aan je Ledger Nano X en andere hardware wallets te kopen bij een officiële partner zodat je zeker weet dat er niet met de software geknoeid is. Zeker als je denkt dat de Bitcoin koers zal stijgen en je dus voor de lange termijn Bitcoin of andere Crypto’s wilt bezitten doe je er goed aan deze ondertussen te bewaren op een hardware wallet. Lees hier meer over de Bitcoin koers verwachting.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.