Op dit moment is er een agressieve phishing campagne gaande gericht op Ledger gebruikers. Via social media, email en sms worden er berichten gestuurd in de hoop je recovery phrase te bemachtigen.

Phishing is altijd al een groot probleem geweest in de wereld van cryptocurrency. Met onomkeerbare transacties is het natuurlijk interessant voor hackers om je gegevens te bemachtigen. In een recent bericht van Ledger wordt duidelijk dat er op dit moment een grote campagne gaande is.

In de berichten proberen hackers je recovery phrase te bemachtigen. Dit zijn de 24 woorden die je kunt gebruiken om je hardware wallet te herstellen zodra je deze verliest bijvoorbeeld. Zodra hackers deze in handen krijgen kunnen ze je complete wallet leeghalen, dit kan natuurlijk erg lucratief zijn.

Ledger laat weten dat ze NOOIT om je gegevens zullen vragen in een email, laat staan om je recovery phrase. Let daarom goed op dit soort berichten en verwijder ze direct. Let altijd goed op de afzender van de email, hieraan kun je vaak zien dat het niet gaat om een bericht van Ledger zelf.

Hoe is dit mogelijk?

In juli werd duidelijk dat Ledger slachtoffer geworden is van een hack. De wallets zijn nooit in gevaar geweest, maar de klant-data werd wel gestolen. Dit zijn de persoonlijke gegevens van mensen die direct een Ledger gekocht hebben van het bedrijf.

Het lijkt erop dat de hackers dit nu gebruiken voor de phishing aanvallen. Heb je direct je hardware wallet gekocht van Ledger? Wees dan waakzaam.

Overigens is Ledger nog steeds zeer geschikt om je cryptocurrency te bewaren. Iedere wallet provider wordt vroeg of laat slachtoffer van een dergelijke aanval, er is namelijk veel te halen. 

Het beveiligen van je Bitcoin en cryptocurrency kan nog steeds het beste op een hardware wallet. De Ledger Nano S of Ledger Nano X zijn hiervoor zeer geschikt. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.