Dit keer schrijven we over een ervaren rot in het vak. Lisk (LSK) is een interessant project dat sinds 2016 bestaat. Opgericht vanuit het neutrale Zwitserland zorgen de mannen Max Kordek en Oliver Beddows ervoor dat het project groeit en dat ze sterk in de markt staan.

Dit project staat al jaren in de top 50 op Coinmarketcap en is hierdoor een interessante speler. In dit artikel kijken we waarom LSK zo hoog staat, hoe het gaat met de Lisk koers en kijken we naar de Lisk koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

De kracht van Lisk

Voor een leek is de blockchain technologie nogal lastig te begrijpen. Om dit toegankelijker te maken heeft Lisk een framework bedacht waar bedrijven gebruik van kunnen maken.

De kracht van Lisk is dat ze het mogelijk maken om applicaties te ontwikkelen op hun decentraal netwerk. De code van een applicatie kan geschreven worden met JavaScript als programmeertaal. JavaScript is relatief makkelijk te schrijven waardoor honderdduizenden programmeurs deze taal beheersen.

Wanneer je een applicatie ontwikkelt op het netwerk van Lisk wordt er een sidechain aangemaakt. Het fijne hieraan is dat de centrale blockchain van Lisk onaangetast zijn gang kan gaan. Dat zorgt voor een stabiele en schone blockchain.

Wanneer een programmeur een fout maakt tijdens het programmeren op de sidechain heeft deze fout alleen impact op de sidechain. Dat is wel zo makkelijk als je de taal nog niet helemaal onder de knie hebt.

Als jij een mooi idee hebt voor een DAPP (decentrale app) helpt Lisk jou met een Software Development Kit (SDK). Iedereen met een beetje programmeer kennis zou door middel van de SDK een app kunnen maken.

Als er meer applicaties gebouwd worden op het Lisk netwerk en de applicaties veel gebruikt worden is dit bevorderlijk voor de Lisk koers verwachting.

Lisk koers verwachting

Dat JavaScript wordt gebruikt voor het bouwen van applicaties op de Lisk blockchain biedt perspectief. Het is een relatief makkelijk te begrijpen taal en het is de meest gebruikte taal. Dat betekent dat het snel kan gaan met het aantal applicaties dat gebouwd kan worden. De SDK biedt een framework dat te vergelijken is met WordPress.

Op het netwerk kan van alles gebouwd worden, van social media platforms tot spelletjes, er is zelfs al een roulette gemaakt. Als je Bittrex, Bitvavo of Binance zat bent, kan je ook gewoon je eigen exchange maken. Dit is dus allemaal mogelijk zonder je eigen blockchain te bouwen.

Lisk wordt vaak vergeleken met Ethereum, ze denken dan dat Ethereum als grootmacht er wel overheen walst. Daar zit natuurlijk wat in, het is niet makkelijk om hier tegen te concurreren.

Lisk heeft gelukkig wel degelijk voordelen ten opzichte van Ethereum. Lisk heeft een groot voordeel als we kijken naar schaalbaarheid. Ze gebruiken hiervoor delegated proof of stake (DPoS) consensus algorithm dat duizenden transacties per seconde aan kan.  

Lisk is geen digitale valuta die kan worden gebruikt om goederen en diensten te (ver-)kopen. Daarom zullen de belangrijkste factoren de acceptatie van technologie en de interesse van investeerders zijn. Deze twee factoren gaan vaak hand in hand.

Weet Lisk dus de acceptatie van de technologie te vergroten en investeerders naar zich toe te trekken, dan zal dit een mooie impuls zijn voor de LSK koers en de LSK koers verwachting.

Historische LSK koers

Het LSK project is ontstaan begin 2016. Het is ontstaan vanuit een fork. Voordat Lisk bestond was er namelijk Crypti in 2014. Dit open source blockchain applicatie platform was vrij succesvol maar de bazen vonden het nodig om crypti verder te ontwikkelen. Hieruit ontstond Lisk.

De geschiedenis van de LSK koers is vrijwel hetzelfde als de andere coins. We zien een enorme Mt. Everest in januari en februari 2018 en daarna stort de markt in. December vorig jaar stond de prijs van Lisk op 0,47 dollar om vervolgens een waarde aan te tikken van 2,10 dollar op 20 februari. Dit noemen we voor nu maar even de Utrechtse heuvelrug.

De Lisk ICO bracht 6,5 miljoen dollar op. Een Lisk was toen te koop voor 0,08 dollar. Het ging van start op 22 februari 2016 en was gestopt op 21 maart.

LSK prijs voorspelling 2020 – 2028

Het is lastig te voorspellen wat de LSK koers gaat doen. Dit hangt mede af van de rest van de markt. Trekt de markt aan, dan zal ook LSK stijgen. Het team van LSK zal echter keihard door moeten blijven werken om de waarde te zien stijgen. Aan het einde van het jaar 2020 kan de prijs volgens de voorspellingen uitkomen op 15 dollar ($ 2,22).

Kijken we naar 2023 dan zien we een verdubbeling van de prijs: 31 dollar wordt voorspeld. Hiervoor moet heel cryptoland groen gloeien, maar er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd. In 2025 kan het zijn dat de prijs x1.5 gestegen naar 45 dollar.

Enkele andere Lisk voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 2,12
2022: $ 2,57
2023: $ 2,94
2024: $ 3,49
2025: $ 4,48
2026: $ 5,15
2027: $ 5,53
2028: $ 6,24

LSK coin kopen?

De LSK coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de LSK koers geen vaste wetenschap is. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van LSK.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.