Litebit is een Nederlandse broker gevestigd in Rotterdam. In dit artikel nemen we de Litebit app door. Daarnaast vertellen we je welke coins er te verhandelen zijn op het platform en over de cryptocurrency koersen op Litebit. 

Litebit app

Het kan heel onhandig zijn om van huis te gaan in een bull markt. Echte handelaren zijn dit 24/7, maar je wilt natuurlijk ook wel eens wat anders dan constant naar een scherm staren. Waar dit jaren geleden nog ondenkbaar was hebben de meeste brokers nu al een applicatie. Hierdoor kun je net zo makkelijk handelen in cryptocurrency als het checken van een voetbaluitslag of het nieuws.

Met de Litebit app kun je alle cryptocurrency kopen via de app die ook op de ‘normale’ website beschikbaar zijn. Schiet ineens de Dogecoin omhoog terwijl je op het strand ligt? Dan kun je dit nog gewoon verkopen, wel zo handig.

De Litebit app is heel simpel in gebruik en heeft een duidelijk overzicht. Zodra je de applicatie geïnstalleerd hebt en inlogt met je account (die kun je hier aanmaken mocht je die nog niet hebben) zie je een overzicht met alle beschikbare coins. 

Interface Litebit app
Interface Litebit app

In totaal heeft de app van Litebit 3 tabbladen; de ‘Markt’ waar je alle beschikbare coins kunt vinden, je ‘Portfolio’ waar je jouw wallets kunt bekijken en beheren en je ‘Account’ instellingen. Hier vind je je dagelijkse uitgave limiet terug, de betaalmethoden en meer.

Door de eenvoudige interface kan iedereen op de app uit de voeten. Het handelen in cryptocurrency kan soms intimiderend overkomen, vaak door de ingewikkelde grafieken. Met de Litebit app heb je hier geen last vast, een kind kan de was doen. 

Beschikbare coins op Litebit

Je hebt bij Litebit de keuze uit in totaal 50+ cryptocurrency. Deze zijn zowel binnen de normale omgeving als de applicatie te gebruiken. In het eerste tabblad ‘Markt’ kun je zoeken naar de gewenste cryptocurrency en deze direct kopen of verkopen. Hieronder vind je een overzicht met de beschikbare coins op Litebit:

BitcoinUniswapEnjin Coin
EthereumSushiswapBitcoin Cash
DogecoinRavencoinPIVX
CardanoOcean ProtocolThe Sandbox
XRPCompoundSwipe
PolygonDashLTO Network
Solve0xLoom Network
Binance CoinDusk NetworkSyscoin
LitecoinBand ProtocolThe Graph
ChainlinkStratisQtum
VergeDecentralandMyriad
DigibyteBasic Attention TokenUbiq
TronPower LedgerOKCash
ReddcoinFTX TokenParticl
ChilizPeercoinNavcoin
Ethereum ClassicViacoinSIRIN LABS Token
StellarBlackcoinPolymath
OMG NetworkOrbsStatus

Litebit kosten

Je betaalt op Litebit transactiekosten zoals je dat ook doet bij iedere andere broker. De Litebit kosten voor het handelen in cryptocurrency worden in de getoonde prijzen verwerkt. Voor bitcoin ligt dit percentage rond de 1% en voor altcoins tussen de 2 en 5 % zoals te lezen is in de ‘veelgestelde vragen’. Het maakt voor de kosten niet uit of je op de website zit of op de applicatie. 

Litebit reviews

Litebit koers

De applicatie van Litebit biedt een duidelijk overzicht van alle koersen. Je kunt het naast handelen dus ook goed gebruiken om de waarde van je portfolio bij te houden of om een specifieke cryptocurrency te tracken. Je vindt op Litebit koers informatie die realtime bijgehouden wordt waardoor je altijd op de hoogte bent van de laatste koersschommelingen. 

Je kunt in het overzicht namelijk je favoriete cryptocurrency ‘bookmarken’ door op het hartje te klikken. Vervolgens kun je in het overzicht hierop filteren. Je hebt daarmee alle cryptocurrency die jij wilt volgen in een duidelijk overzicht. Zelfs als je niet aan het handelen bent zou je de Litebit app dus kunnen gebruiken als een tool voor het bijhouden van de koers informatie. Je kunt hiermee beginnen door via onderstaande link een account aan te maken en de applicatie te downloaden uit de App Store of Google Play.

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!