Litecoin (LTC) is een cryptocurrency dat speciaal ontworpen is als betaalmiddel. Litecoin is gedecentraliseerd en het streven is om zonder tussenkomst van derden nagenoeg gratis transacties te faciliteren. De munt is afgeleid van de code van Bitcoin en het project wordt daarom ook wel het kleine zusje van Bitcoin genoemd.

Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Litecoin is het algoritme dat wordt gebruikt om de coin te minen. Bitcoin maakt gebruik van het SHA-256 algoritme, waar Litecoin het ‘scrypt’ algoritme gebruikt. Dit laatste algoritme zorgt ervoor dat er minder rekenkracht nodig is om de munt te kunnen minen (Proof of Work).

Bij Bitcoin groeit de moeilijkheidsgraad sterker naarmate het netwerk groeit. Mensen kunnen inmiddels al niet meer met hun eigen laptop minen, maar hebben hiervoor veel (en vaak dure) apparatuur nodig.

Ontstaan Litecoin

Litecoin is ontwikkeld door Charlie Lee, een progremmeur en oud werknemer van Google. Op 7 oktober 2011 introduceerde hij Litecoin op GitHub. Eén week later was de lancering. In november 2013 bereikte LTC voor het eerst een market cap van één miljard dollar. Inmiddels is dit al vele malen hoger. In totaal zullen er maximaal 84 miljoen LTC gemaakt worden waarvan er op het moment van schrijven ruim 63 miljoen in omloop zijn.

Verschil tussen Bitcoin en Litecoin?

Hoewel Bitcoin en Litecoin veel op elkaar lijken wat de code betreft zijn er een aantal veranderingen aangebracht aan LTC. Zoals aangegeven is LTC ontwikkeld als betaalmiddel en naar de visie van Charlie Lee. Om dit voor elkaar te krijgen heeft hij een aantal zaken gewijzigd in de code van Litecoin:

  • Bij Litecoin wordt er iedere 2,5 minuten een block gemaakt. Bij Bitcoin is dit ongeveer iedere 10 minuten. Dit betekent concreet dat de transacties van Litecoin 4x de snelheid hebben van BTC. Volgens Lee zijn snelle transacties noodzakelijk wanneer het project wil dienen als betaalmiddel. Iemand die Litecoin accepteert hoeft minder lang te wachten op een transactie. 
  • LTC heeft een maximale circulatie van 84 miljoen LTC. Ook dit is precies 4 keer het aantal van Bitcoin. Dit betekent dat Bitcoin schaarser is, waardoor over het algemeen de prijs hoger ligt. Litecoin heeft 4 keer het aantal coins van Bitcoin, waardoor er meer in omloop kan zijn om mee te betalen. 
  • Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Litecoin is het algoritme dat gebruikt wordt voor het minen. Bitcoin maakt gebruik van SHA-256 en hierdoor wordt de moeilijkheidsgraad steeds groter naarmate het netwerk groeit. Litecoin maakt gebruik van het ‘scrypt’ algoritme. Dit is speciaal ontworpen om deze groei van de moeilijkheidsgraad tegen te gaan. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om te minen, ook voor kleinere miners. 

Litecoin koers verwachting

Er is in het verleden al veel geschreven over de LTC koers en ook veel voorspellingen gedaan. Uiteindelijk zijn er veel factoren die deze LTC koers kunnen beïnvloeden. Zo is op het hoogtepunt van de koers (dit weten we alleen achteraf) de oprichter Lee uit het project gestapt.

Hij deed dit om afstand te nemen van het project zodat het minder van hem afhankelijk is. Met deze stap is niets mis, want de oprichter van Bitcoin kennen we ook alleen onder het pseudoniem satoshi en is al jaren niet meer bij het project betrokken.

Het werd echter na een aantal maanden duidelijk dat het moment van verkopen het hoogtepunt van de ltc koers bleek te zijn. Dit heeft dan ook voor veel gespreksstof gezorgd. Mensen die niet verkochten of juist op dat moment ingestapt zijn stonden relatief snel weer onder water.

Dit terwijl Lee er veel geld mee verdient heeft, hoeveel hij precies verkocht heeft is echter onduidelijk. Een (groot) gedeelte is vervolgens gedoneerd aan de Litecoin foundation en hiermee is onder andere kooivechten gesponsord dus dit heeft bijgedragen aan de bekendheid van het project. 

Inmiddels zijn er nog meer samenwerkingen aangegaan met partijen als UNICEF. Dit zorgt niet alleen voor een goed imago en bekendheid, maar helpt ook nog kinderen.

Een andere belangrijke reden waarom de Litecoin koers verwachting positief is is de Litecoin halving. Dit is afgelopen augustus gebeurt en heeft voor een flinke prijsstijging gezorgd. De volgende halving laat nog wel even op zich wachten, maar dit heeft wel laten zien dat mensen het project nog steeds goed in de gaten houden.

Koers historie LTC

Litecoin en de LTC zijn ontstaan vanuit een spin-off van Bitcoin en het heeft sindsdien veel pieken en dalen gezien wat de koers betreft. In de jaren 2013 en 2014 schommelde de ltc koers tusen de $30 en $4 maar dit veranderde snel in 2017.

De actuele Litecoin koers vind je hier:

Litecoin prijs voorspelling 2019 – 2030

Als we de Litecoin prijs voorspelling van Coinswitch mogen geloven dan heeft Litecoin zijn beste tijd nog niet gehad. Dit heeft voornamelijk te maken met de samenwerkingen die er nog kunnen komen en al zijn.

Zo beginnen steeds meer winkels Litecoin te accepteren als betaalmiddel, waaronder Braziliaanse supermarkten. De Litecoin verwachting gesteld voor 2019 was dan ook hoog; tussen de $150 en $250 ($ 140). Dit had er ongetwijfeld mee te maken dat dit jaar de halving is geweest.

Voor 2020 en 2021 schommelt de verwachting tussen de $250 en $400 ($ 135,88). De reden hiervoor is voornamelijk mogelijke potentiële nieuwe samenwerkingen en de actieve gemeenschap. Voor 2023 en 2025 is de verwachting nog hoger, namelijk tussen de $900 en $1200. Hiervoor wordt de nieuwe halving genoemd als reden, de beloning gaat dan namelijk van 12,5 naar 6,25 LTC per block.

Ervan uitgaande dat het project zich blijft ontwikkelen wordt rond de daaropvolgende halving in 2030 een Litecoin koers verwachting van ongeveer $1500.

Het is bij deze Litecoin prijs voorspellingen echter wel belangrijk te onthouden dat er veel factoren invloed op hebben. Het is nagenoeg onmogelijk om te voorspellen hoe de koers zich zal voortbewegen, laat staan om dit te doen over vele jaren. Litecoin is echter een interessant project en doet al jaren mee.

Het kan daarom zeker een goede aanvulling zijn op je cryptocurrency portfolio ter diversificatie. Het belangrijkste om te onthouden is dat je alleen geld investeert dat je kunt missen. Zelfs als de voorspellingen dan niet uitkomen zit je dan niet in de problemen. 

Enkele andere Litecoin voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 207,74
2022: $ 256,12
2023: $ 293,64
2024: $ 344,64
2025: $ 426,90
2026: $ 484,05
2027: $ 483,27
2028: $ 651,69

Litecoin kopen

Besluit je nou dat LTC een geschikte aanvulling is voor je portfolio? Dan is het natuurlijk zaak om Litecoin te kopen. Dit kun je gemakkelijk doen op vele exchanges waaronder Bitvavo. Je stort je euro’s met iDeal en laat eventuele winsten weer direct uitbetalen op je bankrekening. Je kunt de review over de exchange hier lezen.

Er is nu zelfs een actie; Maak je via onderstaande link een account aan? Dan hoef je de eerste week tot € 1000 aan fee’s niet te betalen. Dit kan je veel geld besparen wanneer je Litecoin kopen gaat. 

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Je LTC veilig bewaren

Nu je LTC aangekocht hebt moet je het ook veilig bewaren. Het jaren op een exchange laten staan is niet veilig, zelfs niet voor een kortere periode. Als vuistregel kun je hiervoor het volgende gebruiken: Bij hoeveel geld durf jij het niet meer in je fysieke portemonnee te bewaren? Bezit je meer dan dat bedrag in cryptocurrency? Dan is het verstandig hiervoor een bitcoin of cryptocurrency wallet aan te schaffen. Zo kunnen hackers er niet bij. Een goede Litecoin hardware wallet is bijvoorbeeld de Ledger Nano X. Daar daarover hier de review.

Koop direct een Ledger Nano X

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.