Livepeer richt zich op de markt van streaming. Streamingdiensten zijn immens populair en ook broodnodig voor bedrijven om hun films en clips af te spelen. Ook dApps moeten hun filmpjes af kunnen spelen en daar heb je een soort media-player voor nodig. Voorheen was dit altijd een centrale partij, maar sinds een tijdje hoeft dit niet meer. De Livepeer verwachting is hoog, maar maken ze het waar?

Dit artikel gaat over de use-case van Livepeer, de Livepeer verwachting en we kijken naar de LPT coin. Money-wise is het vaak een goedkopere oplossing voor dApps en ze hoeven niet meer te kiezen voor gecentraliseerde streamingdiensten. Wat gaat de Livepeer crypto doen?

Wat is Livepeer?

Livepeer is een protocol voor live videostreaming. Het is volledig gedecentraliseerd, schaalbaar en een manier om geld te verdienen wanneer jij je steentje bijdraagt aan het protocol. Je moet het zien als een soort media-laag over bijvoorbeeld een dApp heen. 

Livepeer kan deze voordelen bieden doordat ze gebruik maken van een groot netwerk aan Nodes. Deze Nodes lenen hun computerkracht aan het netwerk zodat de videos die binnenkomen op het netwerk getranscodeerd kunnen worden. 

Transcoderen is het converteren van een mediabestand van een bepaald formaat naar een ander formaat. Dit is nodig omdat de video in het rauwe formaat niet meteen te bekijken is op bijvoorbeeld een mobieltje of Ipad. De Nodes leveren computerkracht in ruil voor LPT coins. Het loont dus om als Node te werk te gaan!

Om het even duidelijk aan te geven, Livepeer is dus geen Nieuwe Netflix of Videoland. Het opereert achter de schermen en ontwikkelaars kunnen er gebruik van maken om kosten te besparen en gedecentraliseerd te werk te gaan. Livepeer en haar Nodes transcoderen de videos en de ontwikkelaars genieten van de voordelen. 

Nu zijn ze niet onopgemerkt gebleven bij de grote investeerders. Het bedrijf Grayscale ziet namelijk potentie in LPT. Grayscale is het bedrijf achter de Bitcoin Investment Trust. Zij hebben Livepeer toegevoegd als Trust in 2021. Dat grote investeerders nieuwsgierig zijn en instappen is een mooie stap vooruit en kan de Livepeer koers goed doen.

Ons hele leven speelt zich zowat online af en we kijken dagelijks filmpjes. Dit kan positief zijn voor de Livepeer verwachting aangezien de markt alleen maar zal toenemen. Nu nog afwachten tot de massa blockchain gaat adopteren en Livepeer erg handig blijkt te zijn!

Wat is de Livepeer koers?

De Livepeer koers begon eigenlijk meteen met een hoge prijs. Waar veel coins voor onder de 0,10 dollar op de exchanges komen te staan was de LPT coin in december 2018 al boven de 8 dollar. Dit is het moment dat we de LPT koers voor het eerst zien op Coinmarketcap. 

LPT heeft geen ICO gehouden, maar wel een private sale. 19% van alle LPT crypto werd toentertijd verkocht tijdens twee private sales in 2017. In de eerste ronde was 1 LPT coin 0,94 dollar waard en tijdens de tweede ronde kon je LPT coins kopen voor 3 dollar per stuk. Wellicht dat de hoge koers meteen in het begin nu wat logischer klinkt. 

De Livepeer koers heeft op dit moment een waarde van $ 8.85.

Deze waarde blijft natuurlijk niet voor altijd hetzelfde. Vooral in de cryptowereld kun je veel waardeschommelingen tegenkomen. Zo ook bij de LPT koers. De waarde daalde vrijwel meteen waarna die in april 2019 weer op gelijke hoogte kwam als in december 2018. 

De hoogste sprong die LPT heeft gemaakt was op 13 maart 2021. Toen vloog de prijs van 5,27 dollar naar 43 dollar in 1 maand tijd. In de afgelopen 24 uur was de het LPT prijsverschil -0.77%.

Voor je eigen onderzoek kan je aanvullende Livepeer data gebruiken. Dit vind je hieronder.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Livepeer verwachting 2022 – 2027?

In het eerste deel van dit artikel hadden we het over het nut van Livepeer en de Nodes die transcoderen voor LPT. Er zijn echter meerdere actoren die belangrijk zijn op het netwerk. 

Orchestrators

 • Dit zijn de Nodes die transcoderen. Zoals ik al zei krijgen zij hier LPT coins voor, maar ze krijgen ook uitbetaald in ETH. De dApp die een video afgespeeld wilt hebben moet hiervoor namelijk betalen. Zij betalen de Orchestrator in ETH uit en het LPT netwerk legt LPT coins bij. Voordat je een Orchestrator kan worden moet je wel in het bezit zijn van LPT crypto.

Broadcasters

 • Dit zijn de dApps die hun videos getranscodeerd willen hebben. Zij leveren de video aan. Netflix zou bijvoorbeeld een broadcaster kunnen zijn wanneer zij hun films laten transcoderen door LPT waarna ze de films kunnen vertonen aan de eindgebruiker. 

Delegators

 • Delegators staken hun LPT coins via een Orchestrator. Vaak zijn dit mensen die wel veel LPT coins hebben maar bijvoorbeeld geen computerkracht om als Orchestrator te fungeren. Ze delegeren als het ware hun coin naar een Orchestrator om op die manier een deel van de verdienste te krijgen. Aangezien een Orchestrator coins nodig heeft kunnen ze hierdoor samenwerken.

Zie hier in een notendop de werking van Livepeer. Als dit onderdeel was van je eigen onderzoek omdat je wellicht geïnteresseerd bent in de coin. Dan kan je ook kijken naar de historische data als een goede indicator voor verder onderzoek. Het handelsvolume is hier een voorbeeld van. 

hoe hoger dit volume hoe meer geld in te coin wordt gestopt. Dit kan betekenen dat het vertrouwen is toegenomen en dat de kwaliteit van de markt is verbeterd. Het handelsvolume van Livepeer was in de afgelopen 24 uur $ 7,050,745

Hieronder zie je historische LPT koers data.

* Currency in USD
Historical Price for Livepeer
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de LPT coin?

De Livepeer coin is de valuta op het protocol en wordt gebruikt om mensen die bijdragen te betalen. Help je met het verwerken van de video’s, dan krijg je daarvoor een beloning in de vorm van de Livepeer crypto. Dit kun je vervolgens staken voor een beloning of direct verkopen.

Uiteraard kun je het ook bewaren als je verwacht dat het in de toekomst meer waard zal worden. Dit is nooit een zekerheid, maar kan wel lucratief zijn als je gelijk krijgt. Hiervoor zou je moeten letten op de trends op de korte termijn en de hoeveelheid coins in omloop (supply).

Huidige supply26,216,691 LPTMaximale supply26,216,691 LPT
% verschil 24u-0.77%% verschil 7D-1.60%

Waar Livepeer kopen?

De hierboven genoemde voorspellingen zijn vrij onzeker. Het kan jaarlijks verschillen en daarom zeg ik het nog een keer. Doe goed eigen onderzoek. Wees je bewust van de risico’s. Maak je eigen keuze. Er zijn namelijk veel factoren die de LPT waarde beïnvloeden. 

Een daarvan is vraag en aanbod. Wanneer veel mensen de coin willen kopen, maar er zijn er maar een paar, dan kan dit de prijs doen stijgen. Voor Livepeer zijn er op dit moment 26,216,691 LPT coins beschikbaar met een totale supply van 26,216,691 LPT. De totale market cap is $ 231,907,455.


Wil je Livepeer kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op bitvavo? Dan kun je die hieronder gratis aanmaken en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Livepeer nieuws

Op deze pagina hebben we al veel factoren genoemd die invloed kunnen hebben op de Livepeer verwachting. De streamingsindustrie wordt alsmaar groter en zal zich blijven innoveren. Dit in combinatie met de use-case, de Livepeer koers en historische data maakt het ten minste interessant om te onderzoeken. De laatste factor die je goed moet bekijken is het Livepeer nieuws.

Volg je dit namelijk dagelijks? Dan weet je als eerste wat er gaat gebeuren met het project en of dit invloed heeft op de koers. Als je dit als eerste weet kun je er ook als eerste op inspelen en zo het echte geld verdienen. Een goede bron van informatie is de twitterpagina van het project. Je ziet daardoor ook direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?