Een decentrale applicatie is een relatief nieuwe techniek die via Ethereum ter wereld is gekomen. Je kunt er in feite alles mee en de toepassingen die wij als maatschappij waarschijnlijk gaan gebruiken zijn nog niet eens uitgevonden. Zo nieuw is het nog allemaal. Loom Network is een partij die nieuwe features zoals ‘free trials’ en pushnotificaties naar de smart contract wereld brengt.

Het netwerk draait op de blockchain van Ethereum, is schaalbaar, snel, stabiel en biedt handige tools aan voor ontwikkelaars van social dApps en games. Dit unieke project heeft al een aantal ontwikkelaars gevonden die gebruikmaken van het netwerk. Een voordeel voor de Loom Network koers verwachting, maar houden ze stand in de alsmaar groeiende markt?

Een goede reden dus om de Loom Network crypto onder de loep te nemen. We gaan in op de historische koers, de technieken, de Loom Network verwachting en het laatste nieuws rondom het project. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over de mogelijkheden en wil ik je de informatie bieden die je kunt gebruiken om zelf een duidelijke mening te vormen. Wat gaat de Loom Network koers doen?

Wat is Loom Network?

Matthew Campbell, Luke Zhang en James Duffy hebben in 2017 Loom Network opgericht. Het is een Platform as a service (PaaS) dat ervoor zorgt dat dApps op het netwerk gemaakt kunnen worden met de programmeertaal: Solidity.

Wellicht ken je het succesvolle project CryptoZombies al. Met dit programma kan je leren programmeren en kan je smart contracts leren schrijven. Het is succesvol aangezien in de eerste zes maanden na lancering er al 130.000 ontwikkelaars gebruikmaakte van deze ‘gamified learning’ tool. Op dit moment heeft het meer dan 300.000 duizend gebruikers. Het eerste succes op het Loom Network is een feit.

Het netwerk heeft dat soort successen nodig om te groeien en om uiteindelijk meer waarde te creëren waardoor de LOOM koers omhoog schiet. Om meer ontwikkelaars naar het netwerk te halen en daardoor meer gebruikers te krijgen moet LOOM snel en schaalbaar zijn. Schaalbaarheid en blockchain gaan niet altijd hand in hand. Veel blockchains hebben hier problemen mee, maar Loom Network denkt de oplossing te hebben voor hun netwerk.

Zij maken namelijk gebruik van Sidechains. Zo’n Sidechain staat in verbinding met de blockchain, maar kan geoptimaliseerd worden voor de dApp die op die chain wil draaien. dApps kunnen natuurlijk veel van elkaar verschillen. Sommige dApps hebben juist hele hoge snelheden nodig waar andere dApps met minder al goed werken.

Doordat de sidechain altijd in verbinding staat met de hoofdchain, in dit geval Loom Network, hoeft hij zich geen zorgen te maken om de veiligheid. Weet LOOM in de toekomst ervoor te zorgen dat het veilig blijft en trekt het ontwikkelaars aan die dApps gaan bouwen op het netwerk, dan kan dit gunstig zijn voor de LOOM koers.

Wat doet de Loom Network koers?

Loom Network is verkocht via een token sale gehouden op 10 januari 2018. Gedurende de ICO konden beleggers één LOOM coin kopen voor $ 0,076. In totaal is met deze verkoop bijna $ 46 miljoen opgehaald. De actuele Loom Network koers is $ 0.04908.

Als we de LOOM crypto bekijken zien we heel duidelijk dat met name in het begin van het project de koers erg hoog stond. De eerste notering was op 16 maart 2018 en niet lang daarna schoot de koers vele malen over de kop. Verder beweegt de koers relatief stabiel zijwaarts met uitschieters naar boven in de bull markt.

De Loom Network All Time High staat op een waarde van $ 0.772485 (May 4, 2018). Het is inmiddels alweer 1474 dagen geleden dat deze waarde bereikt werd. Sinds de start heeft het project een market cap weten te verzamelen van $ 40,823,038 en daarmee staat het op positie 502 van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee heel belangrijk dat je op de hoogte bent van deze data. Je kunt zo bekijken hoe hard het project gegroeid is sinds de start en je mening vormen over een mogelijke toekomstige opmars. Hieronder vind je daarom de Loom Network koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick
Loom Network koers verwachting

Wat is de Loom Network verwachting 2022 – 2022?

Wanneer je gebruik wilt maken van het netwerk moet je in het bezit zijn van de Loom coin. Deze token is je toegangskaart voor alle dApps die draaien op het netwerk. 1 LOOM coin is gelukkig al genoeg. Ontwikkelaars moeten trouwens 3000 LOOM per jaar betalen voor de hosting van hun dApp.

Dit geld kan je trouwens makkelijk terugverdienen door bijvoorbeeld de dApp Coins & Steel te spelen op het netwerk van LOOM. Dit spel draait op de blockchain wat er voor zorgt dat jij de eigenaar bent van je eigen karakter en van de in-game items die jij bezit. Dit houdt in dat als je een waardevol item vindt of maakt je dit ook kan verkopen aan iemand anders voor cryptocurrency.

Deze feature voor games op de blockchain is niet nieuw. Meerdere bedrijven zoals Enjin maken hier ook gebruik van. Naast Coins & Steel bestaat ook de game Axie Infinity op het Loom netwerk. In dit spel kan je Axies maken die vervolgens verkocht kunnen worden. De best verkochte Axie leverde 110 ETH op!

Mocht je nu niet zo’n gamer zijn dan kan je ook geld verdienen met DelegateCall. Deze dApp is een soort Quora waar mensen vragen kunnen stellen over van alles en nog wat. Beantwoord jij deze vraag dan kan je karma punten verdienen. Je berichten kunnen een soort upvote krijgen of een duimpje en op die manier vergaar jij de punten. Deze punten kan je omzetten in Ethereum en dus in harde euro’s.

Deze use-cases laten zien dat LOOM goed bezig is en dat er genoeg mensen zijn die gebruikmaken van de mogelijkheden. Dit heeft echter nog niet tot enorme stijgingen geleid in de LOOM Waarde. Waar dat aan ligt, weet ik niet precies, het blijft afwachten of dit in de toekomst wel zal gebeuren.

Als we kijken naar de Loom Network verwachting voor 2022 dan is het zoals bij de meeste crypto lastig te voorspellen wat de koers gaat doen. Op een korte termijn is voornamelijk het algemene sentiment op de crypto markt belangrijk. Bevinden we ons in een bull- of bear markt?

Kijken we verder vooruit naar de Loom Network verwachting voor 2022 dan is dit al anders. De aanname op de crypto markt is namelijk dat de DeFi wereld en daarmee de smart contracts veel belangrijker zullen worden. Weet een project als Loom Network zich te vestigen in deze markt? Dan lijkt geen voorspelling te gek.

Niets is zeker, laat ik dat voorop stellen. Wel kan de stijging die we gezien hebben direct na de start van de Loom Network coin misschien wat duidelijkheid bieden. Weet het project aan te slaan dan zien we wellicht weer een dergelijke stijgingen. Binnen enkele weken ging de koers toen omhoog met ruim 805%.

* Currency in USD
Historical Price for Loom Network (OLD)
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de LOOM coin?

De Loom Network coin wordt gebruikt om het netwerk van het project te beveiligen. Het werkt via een Delegated Proof of Stake mechanisme wat betekent dat beleggers naast het investeren in de token ook kunnen bouwen aan een passief inkomen door deze tokens beschikbaar te stellen aan het netwerk.

Allel transacties die gedaan worden op het netwerk gaan met behulp van de LOOM coin. De token staat dus centraal op het netwerk en is hier niet los van te zien. Heb je vertrouwen in het netwerk en de richting die het project inslaat? Dan zou je als belegger de token kunnen kopen met de verwachting dat het meer waard wordt in de toekomst.

Hiervoor is de schaarste erg interessant. In het geval van Loom Network zijn er precies 1 miljard tokens in omloop en hier komt niets bij. Dit betekent dat zodra de vraag omhoog gaat naar de tokens, de bestaande tokens in waarde zullen toenemen.

Waar Loom Network kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van LOOM is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in LOOM? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak dan hieronder een gratis account aan en begin direct met handelen in Loom Network op Bitvavo.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Loom Network nieuws

In dit artikel hebben we een aantal belangrijke zaken behandelt die relevant kunnen zijn voor je onderzoek naar de Loom Network verwachting. De use-case en de markt, de historische koers data en het nut van de token. De laatste belangrijke factor is het Loom Netwerk nieuws.

Volg jij dit op de voet? Dan weet je precies wat er speelt rondom het project. Je kunt zo inschatten of het de moeite waard is om te investeren, of het team nog hard werkt aan het platform en of ze überhaupt nog actief zijn. Een goede manier om dit te volgen is de Loom Network twitter.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?