MaidSafe is inmiddels al een aardig oud project, de start is zelfs gemaakt voordat Bitcoin überhaupt bestond, in 2006. Het idee achter MaidSafe is om een volledig peer to peer netwerk te maken dat vergelijkbaar werkt als het TOR netwerk om zo een volledig decentraal internet te maken.

In dit artikel kijken we naar MaidSafe, de MAID coin en de MaidSafeCoin verwachting. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over de potentie van het project en de toekomstige waarde. Wat gaar de MaidSafeCoin crypto doen?

Wat is MaidSafe?

MaidSafe is een project dat zich richt op het ontwikkelen van een decentraal internet. Ieder jaar worden er miljarden aan persoonsgegevens gestolen en dit  komt omdat bedrijven dit voor ons beheren.

Door een decentraal netwerk te bouwen dat vergelijkbaar werkt als het TOR netwerk wil MaidSafe voorkomen dat grote bedrijven ‘de eigenaar’ worden van het internet. In feite is het internet niets anders dan een hele grote hoeveelheid servers die bedrijven kunnen bezitten.

Grote bedrijven als Amazon,  Microsoft en Google bouwen de infrastructuur voor het internet en zijn dan ook eigendom van een groot gedeelte van dit internet. Iedereen kan er nog steeds zelf dingen op plaatsen, maar de daadwerkelijke servers zijn van bedrijven.

Het MaidSafe netwerk wordt een netwerk dat draait op de computerkracht van de gebruikers zelf. Geen grote gebouwen vol met servers die de boel draaiende houden, maar de overtollige rekenkracht van de deelnemende computers. Dit maakt het internet weer volledig peer to peer, van gebruiker tot gebruiker zoals je ook bijvoorbeeld films kunt downloaden met torrents.

Wat is MaidSafecoin?

MaidSafecoin is de currency op dit decentrale netwerk. Om toegang te krijgen tot bestanden op dit netwerk vraag je dit niet op bij servers, maar worden deze bestanden opgeslagen op de computers van de deelnemers.

Zodra iemand een bestand opvraagt zal de computer die deze bestanden als eerste aan kan leveren een beloning ontvangen in de vorm van MAID tokens. Dit proces wordt ook wel Proof of Resource genoemd.

Het is praktisch hetzelfde als de manier waarop torrents werken. Een film wordt op veel verschillende computers opgeslagen en zodra iemand de film wil downloaden worden gedeelten van die film opgehaald van al deze computers. Het is dan ook niet mogelijk om één enkele computer uit te sluiten van het netwerk om het ‘illegale downloaden’ tegen te gaan. 

Het bestand zal dan simpelweg opgehaald worden van een andere computer. Centrale servers kunnen fysiek gesloten worden, maar dit is bij een peer to peer netwerk niet mogelijk.

Wat doet de MaidSafeCoin koers?

De eerste notering van MaidSafeCoin vinden we terug in 2014. Destijds is er ongeveer 7 miljoen dollar opgehaald. Een relatief laag bedrag voor de standaard van tegenwoordig, maar destijds was het groot nieuws. Beleggers konden gedurende dertig dagen de token kopen in de crowd sale. De prijs daarvoor was $ 0,017. Inmiddels staat de MaidSafeCoin koers op een waarde van $ 0.203085.

Het verloop van de koers laat weinig aan de verbeelding. Heel duidelijk zien we dat de koers zijwaarts beweegt tot het uitbreken van de bull markt. Op dat moment schoot de koers in de bull markten altijd met een behoorlijke factor omhoog om vervolgens weer in te zakken.

De All Time High van de token staat op een waarde van $ 1.37 (April 12, 2021). Dat is 534 dagen geleden. Zeven miljoen was de marketcap toen het project begon na de token sale. Inmiddels heeft het project een totale waarde van $ 76,302,113 waarmee het op plek 306 staat van grootste crypto projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de MaidSafeCoin verwachting 2022 – 2027?

Met de toenemende zorgen rondom de centralisatie van het internet en de data lekken van grote bedrijven is het duidelijk dat er behoefte is aan een netwerk zoals het Safe netwerk. Het zou in theorie een goede oplossing kunnen zijn voor de censuur op het internet. Met name mensen in landen waar censuur een groot probleem is zoals China kan dit zorgen voor veel meer vrijheid van meningsuiting. 

De MaidSafecoin koers verwachting is dan ook positief. De enige vraag is of het MaidSafe lukt om genoeg gebruikers aan het netwerk te koppelen. Het is een van de eerste projecten die zich richt op deze use-case, maar zeker niet de laatste. De concurrentie is dan ook groot.

Helaas kan niemand je met zekerheid vertellen wat de koers in de toekomst gaat doen. Als we de MaidSafeCoin verwachting voor 2022 erbij pakken is dat sowieso te kort dag. Met name de stand van de algemene crypto markt beinvloed de koers zoals we bij de vorige bull markten ook gezien hebben.

Als we verder vooruit kijken naar de MaidSafeCoin verwachting voor 2027 geldt eigenlijk hetzelfde. Wel is de periode van vijf een stuk gunstiger. Dit geeft het team de tijd om échte ontwikkelingen te doen waar behoefte aan is. Slaat het aan, dan kan de koers wel eens met een behoorlijke factor (tijdelijk) stijgen.

Waar MaidSafecoin kopen?

MaidSafecoin is niet te verkrijgen op Nederlandse exchanges. Heb je de keuze gemaakt dat je graag wilt deelnemen aan het netwerk of gewoon wat MAID wilt toevoegen aan je portfolio? Dan kun je hiervoor terecht op de Bittrex exchange

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste MaidSafeCoin nieuws

Hopelijk heb je iets opgestoken van dit artikel en weet je iets beter welke factoren invloed kunnen uitoefenen op de MaidSafeCoin verwachting die je hoort op te stellen voor je belegging. De laatste factor die nog ontbreekt op deze pagina is het MaidSafeCoin nieuws. Door dit te volgen weet je direct welke koers het project gaat varen en hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?