Er zijn tal van bronnen om informatie te vergaren over Bitcoin en andere Cryptocurrencies. Maar er zijn maar weinig bronnen zo fanatiek en geïnformeerd als Andreas M. Antonopoulos. Zijn boek Mastering Bitcoin gaat in op de technische kant achter Bitcoin.

Understanding Bitcoin

Wie is Andreas M. Antonopoulos?

Andreas M. Antonopoulos is een van de meest bekende sprekers, auteurs en pleiters voor Bitcoin. Hij is van Grieks-Britse komaf en is sinds 2012 enorm betrokken bij de Bitcoin. In 2012 heeft hij zijn baan als IT consultant opgezegd om zich volledig te richten op het spreken/pleiten voor Bitcoin en de blockchain.

Hij staat bekent om zijn enorm grote kennis en zijn passie tijdens zijn presentaties. Hij vliegt hiervoor de hele wereld over. In 2017 was hij onbedoeld betrokken bij een gigantische samenkomst van de Bitcoin gemeenschap. Roger Ver, een andere ‘oude rot’ uit de Bitcoin, viel hem op twitter aan om zijn investeringskeuzes. Andreas heeft namelijk geen grote hoeveelheden Bitcoin gekocht in de begintijd, in tegenstelling tot Roger.

Als reactie stuurde de Bitcoin gemeenschap ongevraagd meer dan 100 BTC richting Andreas, die daarmee ineens met de waarde van toen 1,3 miljoen dollar op vooruit ging. De eerste druk van het boek Mastering Bitcoin verscheen in 2016.

Moet ik het boek Mastering Bitcoin lezen?

Ja! Wanneer je geïnteresseerd bent in Bitcoin en de achterliggende technologie is dit boek zeker aan te raden. Het is behoorlijk technisch, waardoor een niet-programmeur sommige punten over kan slaan. Maar het boek ligt als geen ander de werking van Bitcoin uit.

Persoonlijk vind ik dit boek behoorlijk diep ingaan op de stof en dit ook in begrijpelijke taal uitlegt. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het stuk over de Bitcoin adressen. Iedereen die Bitcoin bezit kent ze wel, zo’n lang adres waar je je BTC naartoe stuurt. Maar hoe komt dit tot stand. Is het gewoon een random reeks van letters en cijfers of zit hier meer achter?

Er wordt daarnaast ingegaan op belangrijke begrippen, de wallets, de transacties, de verschillende scripts, de blockchain en ga zo maar door. Je kunt hier lezen over de Bitcoin koers verwachting.

Ben je geïnteresseerd in Bitcoin en blockchain? Dan biedt dit boek veel goede inzichten en een verbreding van je kennis. Ben je ook nog eens een programmeur? Dan kun je met de vele voorbeelden van code en de technischere hoofdstukken helemaal goed uit de voeten. Een aanrader voor iedereen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.