Een van de nieuwere coins waar we tot nu toe over hebben geschreven. Een project dat door Binance en Coinbase wordt ondersteunt en een project dat hoge pieken en de diepe dalen heeft gekend.

Met een mooie top-125 notering op Coinmarketcap doen ze het vrij goed in de cryptowereld. Dit heeft onze interesse gewekt en daarom gaan we kijken waarom MATIC in de top staat, hoe het gaat met de Matic Network koers en kijken we naar de MATIC koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

De kracht van Matic Network

Op het Ethereum netwerk kunnen smart contracts en Dapps gemaakt worden. Het netwerk zelf werkt uitstekend, alleen zijn er een paar problemen waar Ethereum tegen aanloopt. Een van die problemen is schaalbaarheid. Dit is niet alleen voor Ethereum een probleem. Veel blockchains hebben last van schaalbaarheidsproblemen.

MATIC is in het leven geroepen om dit probleem op te lossen. Er worden dagelijks Dapps gemaakt op het Ethereum netwerk en dit zorgt ervoor dat er meer transacties verwerkt worden. Als Matic Network inderdaad de oplossing heeft voor dit probleem, dan zal de MATIC prijs verwachting omhoog schieten.

Maargoed, wat voor oplossing biedt MATIC? De oplossing is een iets andere versie van het Plasma Framework. Dit Framework zorgt voor snellere transacties en ook nog eens goedkoper.

Het Plasma Framework werkt met de zogenoemde child chains. Deze chains draaien naast de blockchain van Ethereum en kunnen transacties overnemen waardoor het Ethereum netwerk niet overvol raakt. De transacties op de child chains worden goedgekeurd door de blockchain van Ethereum waardoor het alsnog beveiligd is.

In de afbeelding hieronder wordt het schematisch weergegeven. Zoals je ziet kunnen verschillende contracten draaien op een child chain. Minder rekenwerk voor Ethereum betekent meer en snellere transacties.

Uiteindelijk zorgt schaalbaarheid voor het mogelijk maken van massa adoptie. Wordt het Matic Network de grote speler op dit gebied dan kan dit goed uitpakken voor de MATIC koers verwachting.

Matic Network koers verwachting

MATIC wil naas het schaalbaarheidsprobleem op het Ethereum netwerk ook een ander probleem oplossen namelijk, gebruiksvriendelijkheid. Blockchain staat niet bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Veel mensen begrijpen het nog niet waardoor ze niet zo snel een Dapp zullen maken.

Het klinkt allemaal als een ver-van-mijn-bed-show, maar daar gaat Matic Network verandering in brengen. Wanneer iemand een Dapp op het Ethereum netwerk wil maken kunnen ze gebruik maken van MATIC. Niet alleen voor snelle transacties, maar ook voor een betaalservice, games en een leenservice.

De betaalservice van MATIC zorgt ervoor dat bedrijven kunnen betalen met cryptovaluta en deze valuta kunnen ontvangen. Hiervoor hebben ze een API gebouwd waardoor jij geen eigen service hoeft te maken. Dit is een mooie eerste stap richting een gebruiksvriendelijke blockchain voor bedrijven.

Games op de blockchain krijgen een hele nieuwe dimensie. MATIC zorgt ervoor dat er games gebouwd kunnen worden op hun netwerk. Spelers kunnen dan wapens en andere in-game artikelen verhandelen. Het mooie hieraan is dat je bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo uit Fifa 20 kan ruilen voor een World of Warcraft karakter.

Alle functies van Matic Network zijn bedacht door Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal en Anurag Arjun. Dit zijn de CEO’s van MATIC. Samen met negen andere werknemers streven ze naar massa adoptie en een wereld die draait op Blokchain.

De focus ligt op het schaalbaarheidsprobleem, maar MATIC heeft dus meer te bieden dan alleen de oplossing voor dit probleem. Wanneer het hun lukt om dit probleem op te lossen en bedrijven zien de andere voordelen die MATIC met zich meebrengt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, dan zal dit erg gunstig zijn voor de MATIC koers en resulteert dit in een hoge Matic Network koers verwachting.

Historische MATIC koers

Toen Matic Network voor het eerst op ons pad kwam leek het een bedrijf dat al een aantal jaar bestaat. Tot onze verbazing kwamen we erachter dat ze pas in begin 2019 zijn gestart. Met een Initial Exchange Offering (IEO) via Binance is er 5,5 miljoen dollar opgehaald.

De Matic Network koers begon meteen goed. Een maand nadat ze waren gestart schoot de prijs omhoog. Ze bereikte toen een bedrag van 0,045 dollar wat de All Time High is. Jammer genoeg was dit niet van lange duur. De prijs zakte al snel, maar bleef toch een aardig stuk hoger staan dan de beginprijs.

MATIC prijs voorspelling 2020 – 2026

Matic Network legt de focus op een probleem waar de blockchainwereld al een lange tijd last van heeft. Zoals genoemd kan de oplossing van dit probleem goud waard zijn, maar MATIC is niet de enige “goudzoeker”. Er zijn meer blockchainbedrijven die zich hierop richten en het is nog niet duidelijk wat het beste werkt. Dat MATIC ook oplossingen biedt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is een groot pluspunt.

Er spelen ook externe factoren mee. De Bitcoin prijs is namelijk belangrijk om mee te nemen is de prijs voorspelling van Matic Network. In het verleden hebben we gezien dat wanneer de Bitcoin prijs omlaag schiet de Alt-coins juist omhoog schieten en andersom.

Uiteindelijk zijn er veel factoren die de prijs bepalen. Onderstaand is de prijs van Matic Network voorspeld tot 2026.

2020: $ 0.037
2021: $ 0.048
2022: $ 0.055
2023: $ 0.066
2024: $ 0.077
2025: $ 0.080
2026: $ 0.094

MATIC kopen

MATIC kopen doe je eenvoudig op Binance als je besloten hebt dat het een goede aanvulling is voor je portfolio. Het is een van de grootste exchanges ter wereld en beschikt daarom altijd over genoeg volume. Heb je nog geen account op Binance? Dan kun je die hier aanmaken. Bij drukte is er soms een ledenstop dus zorg dat je dat voor bent.

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency