Decentrale exchanges zijn in de afgelopen jaren uit de grond geschoten zo lijkt het wel. Steeds vaker doen mensen handel met een protocol en direct tegen elkaar in plaats van op een centrale exchange. Eén van die decentrale exchanges die de laatste tijd hard gegroeid is is MDEX.

In dit artikel nemen we daarom MDEX onder de loep. We gaan in op de MDEX verwachting, de prijs voorspelling voor de toekomst en het nut van de DEX. Hiermee willen we je een beter beeld geven over het project en je helpen met je onderzoek naar een goede belegging.

Wat is MDEX?

MDEX is een decentrale exchange gemaakt op de Huobi chain (Huobi Eco Chain / Heco). Op het platform wordt er door middel van automated market maker techniek een markt gemaakt door en voor de gebruikers. Beleggers kunnen geld in een pool stoppen en hier vervolgens mee handelen, direct met de andere gebruikers van het protocol.

Op het protocol is de MDEX token de native currency. Hiermee kun je als gebruiker van het protocol direct investeren in het project, maar ook genieten van voordelen die je alleen krijgt met de MDEX coin.

Het is een aandeel in het protocol waardoor je stemrecht hebt. Zo kun je bijvoorbeeld meebeslissen over de ratio’s van de transactiekosten, de hoeveelheid MDEX tokens die teruggekocht en vernietigd worden enzovoort.

Op het platform wordt standaard een 0,3% fee aangehouden. Het interessante hierbij is dat van alle betaalde handelskosten 66% apart gehouden wordt. 70% hiervan wordt gebruikt om Huobi Token te kopen en de overige 30% wordt gebruikt om MDEX coins te vernietigen (burnen). 

Van de aangekochte Huobi Tokens worden voor een gedeelte gebruikt om te airdroppepn aan de gebruikers van het MDEX platform. De rest wordt gebruikt als beloning voor de mensen die MDEX coins staken op het platform en liquiditeit bieden.

MDEX koers

De eerste en enige token sale van MDEX werd privé gehouden en hierbij werd $ 21 miljoen opgehaald. Dit was ongeveer 7% van de totale supply en dit wordt voor het grootste gedeelte pas na 12 maanden vrijgegeven voor de eerste beleggers. Eén MDX coin kon toen gekocht worden voor $ 0,30. De actuele MDEX koers is 2.01%.

De verdeling van de MDX token zit als volgt: het team heeft 10% van de maximale supply van 1 miljard tokens in beheer die na 24 maanden vrijgegeven wordt. 7% van de tokens is zoals gezegd in handen van de eerste investeerders. 3% wordt gebruikt voor marketing en de promotie van het platform en de resterende 80% wordt gebruikt voor de liquiditeit en de transactiekosten.

Als we kijken naar het koersverloop van de MDEX coin is dit relatief rustig gebleven. Vlak na de notering op coinmarketcap op 27 januari 2021 zien we een stijging die in lijn is met de bull markt, maar voor de rest beweegt het zijwaarts zonder al te groten sprongen.

Het is goed om deze data door te nemen want koersschommelingen uit het verleden kunnen gebruikt worden om een beeld te krijgen van het project. Hieronder vind je daarom de MDEX koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

MDEX verwachting

Het is niet te doen om een precieze MDEX koers verwachting te schetsen. In de wereld van de cryptocurrency zijn er talloze factoren die hier invloed op uit kunnen oefenen, helemaal onder de decentrale exchanges.

Een DEX is iets dat de laatste tijd in opkomst is en zeer populair blijkt. Dat is niet zo vreemd, want hiermee haal je in feite een tussenpersoon uit de schakel. Je kunt handelen tegen andere gebruikers zonder dat je hiervoor je cryptocurrency uit handen hoeft te geven. 

Bij centrale exchanges moet je vaak vertrouwen op het bedrijf achter de exchange dat ze er niet vandoor gaan met je private keys / je cryptocurrency. Met een decentrale exchange kun je direct vanuit je wallet handelen via een protocol. 

De use-case is dus zeker een interessante, maar misschien ook wel een van de meest competitieve. Er zijn namelijk een hoop decentrale exchanges op de markt die allemaal liquiditeit nodig hebben. Er kunnen niet onbeperkt DEX’en op de markt komen, dat heeft geen zin en gaat niet werken.

Het is dus zaak aan MDEX om ervoor te zorgen dat ze dé go-to DEX worden. Door onder andere de automatische token burn en het beloningsmechanisme kunnen ze dit doen. Hierdoor wordt in ieder geval de MDEX coin interessanter voor beleggers. Weet MDEX zich op deze manier in de toekomst ook te onderscheiden? Dan is dit goed voor de MDEX crypto verwachting.

Hieronder vind je meer historische data over MDEX en de MDX koers.

* Currency in USD
Historical Price for Mdex
DateOpenCloseHighLowVolume

MDEX prijs voorspelling 2021 – 2028

Het schetsen van een exacte MDEX koers verwachting voor 2021 – 2028 is zoals ik eerder al aangaf lastig. Er zijn veel factoren die in de loop der jaren hun invloed op de koers kunnen uitoefenen. 

Het team heeft voor een groot gedeelte in de hand hoe het zal gaan met de ontwikkeling van het protocol. Er zijn ongeveer 100 miljoen MDX tokens voor deze ontwikkeling beschikbaar dus wat dat betreft zou dit geen probleem moeten zijn. 

Verder bieden ze de gebruikers een interessante beloning om deel te nemen aan het ecosysteem en de decentrale exchange. Het is nu zaak om zich te onderscheiden van de andere decentrale exchanges om zo meer beleggers en gebruikers te trekken.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van MDEX 5.75%. Voor een belegging op de lange termijn is het echter verstandig om verder vooruit te kijken. We hebben hiervoor enkele voorspellingen voor je gevonden op het internet. Deze dienen enkel als startpunt van je eigen onderzoek.

2021$2,16
2022$2,56
2023$2,99
2024$3,78
2025$4,21
2026$5,26
2027$6,06
2028$6,71

MDX coin kopen

Wil je MDEX kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de grootste exchanges ter wereld. Uiteraard op de MDEX exchange zelf, maar ook op Binance is de token verkrijgbaar. 

Het is voor bij je onderzoek naar een goed instapmoment altijd verstandig om te kijken naar de schaarste van het project. Dit doe je door de totale supply (452,988,758 MDX) en de maximale supply (578,507,863 MDX) met elkaar te vergelijken. Hoe meer coins er al uitgegeven zijn, hoe schaarser de MDX token is. Helemaal met het burn mechanisme kan dat interessant zijn om in de gaten te houden.

 1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
 2. Log in of maak een account aan
 3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
 4. Wissel je crypto om (market order)
 5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.