De Bitcoin koers blijft op dit moment maar stijgen. Dat houdt de grootste institutionele investeerders echter niet tegen om nog meer te kopen. Dit doen ze op grote schaal bij ‘over the counter’ partijen om de markt niet te veel te beïnvloeden.

Als wij Bitcoin of cryptocurrency kopen, de ‘gewone’ investeerder, dan doen we dat bij een exchange. Dit kan een Nederlandse partij zijn zoals Bitvavo of buitenlandse partijen zoals Binance of ByBit voor leverage

Wat deze exchanges gemeen hebben is dat hier Bitcoin direct vanaf de markt gekocht wordt. Zouden wij een miljard of 10 direct via een dergelijke exchange van de markt kopen dan zou de prijs van Bitcoin flink veranderen door deze transactie.

Dit is een van de redenen dat de grootste investeerders dit doen via over the counter partijen. Bitcoin wordt zo niet direct van de markt gehaald waardoor de koersen niet te veel beïnvloed worden.

De aankopen blijven komen

Data suggereert dat deze partijen op dit moment door gaan met het kopen van Bitcoin ondanks de relatief hoge koers. Een van de partijen die dit faciliteert is Coinbase Custody. Onderzoekers kunnen de transacties vanuit de bekende wallets van Coinbase volgen en de laatste tijd ‘verdwijnt’ er steeds meer Bitcoin middels grote transacties uit die wallets. 

Dit betekent dat er een hoop Bitcoin verkocht is over the counter aan beleggers. De cold storage adressen waar de Bitcoin op gestort zijn staan namelijk niet bekent als adressen van Coinbase. De investering van Microstrategy bijvoorbeeld werd ook via Coinbase geregeld en dit bedroeg honderden miljoenen.

Een andere metric waaruit blijkt dat de grootste investeerders nog niet klaar zijn is de ‘fund flow ratio. Dit is een ratio die het percentage van de transacties van exchanges aangeeft vergeleken met de totale markt. Op dit moment gaat deze ratio omlaag terwijl de koers omhoog gaat. Meer transacties worden dus buiten de bekende exchanges om gedaan. Dit is opvallend omdat de hoeveelheid transacties op de blockchain wel toeneemt. 

Al deze grote transacties zorgen ervoor dat de hoeveelheid Bitcoin in omloop een stuk kleiner wordt. Deze BTC verdwijnt namelijk in de cold storage en is niet meer beschikbaar voor de handel. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de Bitcoin koers nu zo hard omhoog gaat.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.