Leestijd: 2 minuten

Op 2 juni zal Sichuan Energy Regulatory Office een meeting houden om uitleg te geven over het verbod op het minen van bitcoin in China. Een aantal weken geleden kondigde China dit verbod aan met oog op het halen van de klimaatdoelen. Het doel is om in 2060 CO2 uitstoot neutraal te zijn.

Een hardhandig beleid in China?

Sinds het nieuws kwam dat China een verbod gaat leggen op het minen van bitcoin, door de impact op het milieu, is er veel aandacht voor China geweest. Op 2 juni zal er dan ook een meeting plaatsvinden waar Sichuan Energy Regulatory Office het zal hebben over de gevolgen van het minen van bitcoin.

Het argument van China voor het verbod op minen van de cryptomunt was het milieu. Het doel is namelijk om C02 uitstoot neutraal te zijn in 2060. In 2030 moeten daar al grote stappen voor gezet zijn. Het minen van bitcoin en andere cryptocurrencies heeft een slechte impact op het milieu, door alle energie die ervoor nodig is.

Na het Chinese nieuws van een aantal weken geleden, zijn er een aantal cryptobedrijven gestopt met het aanbieden van diensten aan inwoners van het land. Bedrijven die al actie hebben ondernomen na het horen van het nieuws zijn onder andere Huobi, Btc.top, Hashcow en Okex.  

In de Global Times stond een verklaring voor de meeting die gehouden gaat worden. Daarin staat dat er vooral gesproken zal worden over de situatie van het cryptominen in de zuidwestelijke provincie. Deze meeting was vereist door de National Energy Administration. Regio’s waar China zich vooral op focust als het gaat om het minen van bitcoin, zijn Sichuan en de Xinjiang regio.

Ook gaan er geruchten rond dat China afgelopen weekend een hardhandig beleid zou gaan invoeren voor het minen van de digitale munt. Dat is wat een regionale journalist Colin ‘Wu’ Blockchain op Twitter. Deze geruchten zijn echter niet uitgekomen.

Een dag geleden, op zondag 30 mei, lag de totale hashrate net boven de 165 exahash per seconde. Uit statistiek is gebleken dat China aan de top staat van landen met de hoogst hashrate. Op zondag kwam zelfs 66,32% van de totale hashrate uit China.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.